3D tiskárna kovů

17. července

Společnost Meltio vyrábí 3D tiskárnu na tisk kovových části, která pracuje pomocí robotického ramene a výkonného laserového paprsku. Laser taví kovový drát nebo kovový prášek a vytváří libovolný design ve 3D.

9.5 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 14 540x Hodnocení: 9.5/10 Komentářů: 18 Kategorie: technika

Značky: laser , kov , tiskárna , 3d , 3d tiskárna

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Ano je to jen na vytištěný model pro srovnání/ukázku nebo nějaké odskoušení před finálním schválením zahájení procesu výroby konvenčním způsobem. Turbýny se tak nikdy dělat nebudou nebo lopatky na cokoliv, jak by řekl Bolek, je to pičovina jak mraky. Ale co já vím, asi se pletu
Akorát mi vrtá hlavou proč vyrábějí věci, který se dají mnohem levněji a rychleji vyrobit konvenčně,
kazdy spoj je koncentrator napatia a porucha v materiali, by ma zaujimalo vidiet pevnostne krivky oproti klasickym materialom
Tak to je jasne ze to nebude stejne pevne jako napr. z odlitku. Pocitam ze to maj hlavne na protipovani, overeni funkcnosti dilu nez nechaj udelat drahou formu atd.
Dneska uz klasicka forma a jeji vyroba neni az tak draha, uz jen proto, ze se vetsinou navrhuje z programu, kterou vyvrta z bloku kovu CNC stroj...
nejklasičtější jsou kompozity (třeba dřevo), ty mají "poruchy" všude
Ale fakt pomalu, ale jistě končí prdel, A nejenom v kovoprůmyslu, lidská práce je čím dál míň potřebná, tyto stroje asi nepůjdeme robíjet kladivy jak naši pradědci, sklopíme hlavy a půjdeme na pracák.
ty seš na pracáku přece od jakživa tak vocotide ?
Kdepak, to jeste chvilku potrva. Opravdova revoluce pracovnich robotu nastane az se rozsiri umela inteligence ktera bude ridit manipulatory, hum.roboty pripadne cnc stroje a jine. Ta revoluce bude v tom ze stroji ustne zadas co ma delat, nebo mu ukazes uz hotovej model a stroj to sam provede bez dalsiho zasahu cloveka nejakym programovanim.
Pro info: ta skoro koule trvala necelé 4 dny a ten 12 kilový lodní šroub (0:19) bez dvou hodin dva dny.
první auta se taky vyrábělab týdny.. dnes pár hodin, toto je do doby chytrých materiálů budoucnost výroby
No bude to šikovná pomůcka pro tvarově složitější součástky. Zatím teda dost nerentabilní. Ale úplnou kovovýrobu na strojích a svařencích to nenahradí nikdy. Nejsem si jist, zda to dokáže vyrobit přesné uložení ve vyšších tolerancích, a jaké ten materiál má vlastnosti co se týče pevnosti v tahu, tlaku, kroutící namáhání. A taky jaká bude dodržená drsnost povrchu. Svar je svar, a přesně opracovaná "háčková díra" je háčková díra.
To je sice pravda ale v té době neexistovala alternativa. Kdežto dnes, menší slévárna ti vygeneruje třeba deset tisíc takových lodních šroubů za den. Jak už psal Nyxator, dobré tak na složité tvary, ideální na to domácí tisknutí, stejně jak 3D tiskárny nenahradily vstřikolisy.
hezké, ale libovolný bych tomu říkal až zvládne tu kouli.
a v té kouli druhou kouli
A v té druhé kouli, co je v první kouli, třetí kouli.
Umělo by to udělat Mauser C96 je to jen skládačka bez jediného šroubku, jak CZ52 nebo Glock
Tak ten Mauser je fakt topovka lego....