Atherstone Ball Game 2023 v Atherstonu

27. února

Atherstone, Velká Británie: Atherstone Ball Game je "středověký fotbal", který se každoročně hraje na masopustní úterý v anglickém městě Atherstone v hrabství Warwickshire. Hra se hraje na počest zápasu mezi hrabstvími Leicestershire a Warwickshire v roce 1199, kdy týmy používaly jako míč pytel zlata a který vyhrálo hrabství Warwickshire. Kdysi se podobné zápasy konaly v mnoha městech po celé Anglii, ale ten v Atherstonu je nyní jedním z nejméně tří takových zápasů, které se stále každoročně hrají o masopustu. Dalšími jsou Royal Shrovetide fotbalový zápas, který se koná v Ashbourne v hrabství Derbyshire, a The Alnwick Shrovetide fotbalový zápas v Alnwicku v Northumberlandu.

 

Tato hra se každoročně hraje v Atherstonu každé masopustní úterý. Obchody ve městě jsou v tento den zavřeny a místní děti mohou v tento den předčasně opustit školu. Dvouhodinová hra se hraje na hlavní ulici města, Long Street, a skupiny hráčů v ní soupeří o držení obřího míče, který je speciálně vyroben pro tuto příležitost. Zápas obvykle zahajuje v 15:00 na masopustní úterý slavný host, obvykle někdo spojený s touto oblastí, který je pozván, aby hodil míč z balkonu v horním patře Atherstonského konzervativního klubu.

 

Hra samotná má jen několik pravidel, dvě z nich jsou, že hra je omezena na Long Street a účastníci nesmějí nikoho zabít. Vítěz je vyhlášen v 17:00 a titul získává ten, kdo má míč v držení v okamžiku, kdy zazní píšťalka. Před samotnou hrou se místním dětem házejí sladkosti a penízky. Míč je před hrou ozdoben stuhami a ceny získává také každý, kdo se jedné zmocní, a také ten, kdo získá zlatý penízek, vhozený do davu krátce před začátkem hry.

 

Hra se může stát poměrně intenzivní, protože hráči soupeří o udržení míče, dochází k trhání oblečení a občasnému násilí. Deník New Zealand Herald ji popsal jako "kombinaci všech nejlepších aspektů UFC, volejbalu a slavné honičky za sýrovým kolem v Gloucesteru". Na akci dohlížejí policisté z Warwickshire Police, zatímco členové West Midlands Ambulance Service jsou v pohotovosti, aby ošetřili případná zranění.

5.7 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 9 556x Hodnocení: 5.7/10 Komentářů: 9 Kategorie: video

Značky: sport , ulice , fotbal , tradice , atherstone ball game , středověký fotbal , atherstone

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Tam se to v prdel obrací. Z rozvojové země zpět mezi opice ????♂
A o zemřelé jedince se postará kdo?? Kdo zaplatí pohřby? To je to, oč tam nakonec může i jít.
No, je to o dost zajímavější, jak čumět devadesát minut na dvaadvacet milionářů, jak kopou do meruny za daleko složitějších pravidel. Teda ještě navíc třetitnu toho času se snaží získat oskara za nejlepší herecký výkon...
  • Okay
  • 27.02.2023 22:39
Opravdu... stredovek.
Nic moc představa, že si jdu takhle do krámu pro pár rohlíků a připletu se k tomuhle 😁
Tvrdší hrátky
dobrou slohovku tu dnes Vosička vypotil u toho popisku
  • Fous
  • 27.02.2023 15:23
Vypotil systémem Ctrl C + Ctrl V 🙂
+ translator