Bruce Lee vs. Ted Wong

12. dubna

USA: Tehdy 26letý herec a mistr bojových umění Bruce Lee (27.listopadu 1940, San Francisco – 20.července 1973, Hong Kong) se během Longbeach International Karate Championships 1967 utkal se svým pozdějším nejlepším studentem, 29letým Tedem Wongem (5.listopadu 1937 - 24.listopadu 2010). Wong od té doby studoval umění Jeet Kune Do (styl vytvořený Brucem Lee) na Leeho škole bojových umění Jun Fan Gung Fu v Los Angeles a krátce poté si ho Lee vzal jako soukromého studenta. Časem se stal Leeovým sparringovým partnerem a blízkým přítelem. Také se jako jeden z mála naučil Jeet Kune Do na nejvyšší úrovni a sám ho poté až do své smrti vyučoval. Byl také členem správní rady nadace Bruce Lee a společnosti Jeet Kune Do. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=AqHqMdRcROQ

8.4 /10

košík

Zhlédnuto: 26 151x Hodnocení: 8.4/10 Komentářů: 77 Kategorie: historie

Značky: usa , fightclub , legenda , kalifornie , souboj , 60.léta , bojové umění , bojovník , mistr , bruce lee , sparring , karate , drak

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
  • ntz
  • 01.06.2020 22:56
svalnatej (kde je mu asi konec) s teleskopem by je zpraskal oba tak do 30ti sekund ...
ani by si neškrtl
Máš tam preklep, chcel si napísasť "neškrtli"
Šaškáreň
Netrpělivci přetočte na 4:00 https://www.youtube.com/watch?v=tlUuNg6PEXA prý to byl šašek a vejtaha.
a cliff booth mu vytřel zrak že nevěděl jak se jmenuje 😆
hrozná píčovina
kurva, rychlost a efektivita uderov, cista praca... conora mc gregora a tie buzny z klietky by rozsekal na sracky
Lee by si ani neprdnul. Bojový umění a sporty mají svůj vývoj a dnešní profíci jsou úplně jinde, než byly před 60ti lety. Bruce Lee byl herec a neměl ani zlomek zkušeností z opravdového zápasu, jako mají dnešní profíci.
tvl tak ty si dobre mimo, dival si se dobre na tenhle "film" ?
Byl sice herec, ale i nezbeda. Proč myslíš, že ho rodiče uklidili na jinej světadíl? Protože dělal pouliční souboje a zmlátil mafiánského synka. Kromě toho je držitel světových rekordů a díky němu jsi viděl ve filmech role pro Stalloneho, van Damma apod. Je to průkopník a vděčíš mu za věci, o kterých nemáš ani páru. Taky nebyl jen tak vyhlášen mezi 100 lidma 20. století. Tak synku a včil mudruj.
To si ho pleteš s Michaelem Dudikoffem né? 😃 Ty evidentně o něm nic nevíš. Byl to mistr bojových umění, který se zůčastnil několika šampionátů a když žil ještě v Číně, tak se rval na ulici s gangy. V USA začal vyučovat a založil si svoji školu. Aby tento krok mohl udělat, tak se utkal s nejlepším bojovníkem z Číny. Asiaté si nepřáli aby vyučoval bělochy nebo černochy.Ve filmu Drak přichází nasadí v jednom zápase páku na ruku.
V té době něco nevidaného. A co třeba pomůcky, které vymyslel. Používají se dodnes, jako třeba lapy. Když natáčel, tak musel svoje pohyby a údery zpomalit kvůli kamerám. Dělal samozřejmě i některé kaskadérské věci, ale na salta a různé přemety apod.ho zastupoval jiný týpek. Jinak je jasné, že bojové sporty a umění se stále posouvají a zdokonalují.
Takže napsat, že byl jen herec 😃 😃 Mistr, herec, režisér, scénarista, filozof, učitel bojových umění, zakladatel Jeet Kune Do.
Hele, napsals to sám, "v té době něco nevídaného", dnes běžná věc. Určitě byl průkopník, možná ve své doby i top fighter (ale trochu o tom pochybuju), ale srovnávat ho s dnešníma borcema je hloupost. Dnešní možnosti tréninku a analýzy zápasníků z celého světa posunuly bojové sporty úplně na jinou úroveň.
Vůbec se nevyjadřuj ty šašku bez znalostí. Meleš tady něco o dnešní úrovni zápasníků, aniž bys věděl cokoliv o Bruceim Lee, kterej by dost možná všechny ty dnešní zápasníky rozsekal na sračky. Ta jeho rychlost, technika....to je něco nevídanýho. Nejlepší zápasníci tehdejší doby tvrdili, že by si proti němu ani neškrtli. Tenhle člověk si bojoví umění naprosto osvojil.
Miluju zaslepené uctívače Bruce Lee. Nevidí si ani na špičku nosu. On byl génius té doby, spojil rozdílná bojová umění i když se do té doby každý jen specializoval. Je otcem dnešního MMA, ale to se už přes 50 let zdokonaluje. Porovnáváš první vynalezený automobil s dnešním supersportem. Před 50ti lety byl dobrej, dneska už by to nestačilo.
Kdybys věděl kdo je Gene Lebel, tak zrovna on Bruce znehybnil kdykoliv se mu zachtělo, jednou s nim v headlocku chodil po parkovišti a čekal až Lee, kterej řval ať ho pustí, že ho zabije, vychladne. Nakonec se Lebel stal Leeho učitelem, protože Lee zjistil, že má obrovský mezery proti wresterům. A že Gene je asi nejděsivější Judista a wrestler co kdy žil.
podrž mi pivo.....
Jedine Sze Yang, pak Bruce Lee a trojka Jackie Chan... Z našich Steven Seagal, JCVD a Chuck Norris.
a co Sandokan?
vydržte, dám ještě dva litry Radíka a zmastím je všechny tři
Po nakouknutí do diskuze kdy místní experti už dávno překonali Bruce Leeho mám jen jedinou otázku: Co tu furt hoši děláte? Kdybyste napnuli pozornost správným směrem, tak máte do večera vymyšlenou třeba vakcínu na koronavirus.
Buď rád že si neviděl jeho ztvárnění v posledním Tanartinově filmu. Ukázal Bruce Leeho jako že čiště jenom machruje a dělá ramena, uráží ostatní jakej jsou bezcenej póvl a při tom ho Brad Pitt (hrající Bredda Pitta kaskadéra) zmlátí s malíčkem na jedné ruce. Doslova člověk kterej řekl, cituji "Showing off is the fool's idea of glory" je ukázanej moderním generacím jako namachrovanej trápák co nim neumí. Gratuluju Tarantinovi.
To si nevybavuji. Asi si to budu muset pustit ještě ráz. Máš hrubý čas, kde to bylo?
tak urcite :))))
Tak ten film nemôžeš Vnímať. V skutočnosti tí študenti zavraždili Polanskeho tehotnú ženu. Tento film vedome prekrucuje realitu.
Neskutočný majster
Už jsem to našel. No to mě nenapadlo, že se má jednat o Bruce.
A kdo sis myslel že to byl? Vždyť ho Pitt ještě nazývá "Kato", tak to už by ti mělo bejt jasný ne?
Ano protože tarantino je dokumentarista a všechny jeho filmy jsou natočeny podle skutečných událostí, počkat.. a nebo ?
"Vědomě překrucuje realitu" - ježiš, proč nedržíš hubu, ty šašku. Tarantino ve svých filmech upravuje historie k vlastní umělecké vizi. Zrovna Once Upon a Time in Hollywood je jeho milostnej dopis Hollywoodu a tehdejší době. Je to idealizované, ale totálně top. Celé to skončí tak, jak by si celá Amerika přála, aby to doopravdy skončilo.
tarantino chtěl mít z postavy Brada největšího frajera, kterej Leeho i zmlátí, ale Pitt mu to rozmluvil a tak to skončilo remízou s tím, že Cliff z toho vyšel o trochu lépe. Vždyť ten film je silně idealizovanej. Bruce Lee byl machýrek a měl k tomu důvod. Nechápu, proč všichni dělaj, jako by to Tarantino přehnal, když bruce tam jenom tvrdí, že jeho Ruce jsou autorizovány jako zbraně, načež si s Cliffem začnou měřit ego. Proč ne?
Bruslos dělá brikule