Cirkusová akrobatka spadla z 6 metrů po chybě v čísle

13. října

Hrůzné záběry zachytily moment, kdy cirkusová akrobatka spadla a zlomila si obě ruce poté, co ji její partner na hrazdě nedokázal zachytit. Diváci, včetně dětí, sledovali s hrůzou, jak se akrobatka zřítila z výšky přibližně šesti metrů na zem.

 

Ruská vzdušná gymnastka Valeriya Zapashnaya (34) utrpěla pád během vystoupení v ruském městě Kemerovo. Podle ruské Národní bezpečnostní agentury udělala při triku chybu, která vedla k tragickému pádu.

 

Na videozáznamu je vidět, jak se Zapashnaya vyšplhá na svého mužského partnera, zatímco oba začínají rotovat a stoupají do vzduchu. Když zněla dramatická hudba, Zapashnaya provedla salto vzad, ale místo toho, aby bezpečně přistála na partnerových natažených nohou, spadla z výšky 6 metrů přímo na podlahu. Publikum včetně dětí reagovalo vyděšenými výkřiky, když se akrobatka zřítila k zemi.

 

Pár během nebezpečného čísla neměl na sobě žádná bezpečnostní lana, což vedlo k tomu, že Zapashnaya utrpěla zlomeniny obou rukou. Režisér představení, Yaroslav Zapashny, potvrdil, že akrobatka podstoupila operaci jedné ruky a dodal: „Všichni cirkusoví umělci pracují bez bezpečnostního vybavení. Byla to prostě lidská chyba, udělala chybu v triku.“

 

Navzdory dramatickému pádu Zapashny uvedl, že Zapashnaya je ve stabilním stavu a má silnou vůli vrátit se zpět do práce. „Naštěstí je s ní všechno v pořádku,“ dodal režisér.

 

Zapashnaya, která nyní leží v nemocnici s oběma rukama v sádře, zůstává optimistická. Její manžel pro ruská média uvedl, že i když ji musí krmit kvůli jejím zraněním, očekává, že bude za měsíc opět létat na hrazdě.

 

Zapashnaya pochází ze slavné ruské cirkusové dynastie a působí také jako trenérka psů plemene Cane Corso. Její pád přišel 18 měsíců po jiném vážném pádu, při kterém si také zlomila ruku a utrpěla tržnou ránu na čele.

8.5 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 3 410x Hodnocení: 8.5/10 Komentářů: 10 Kategorie: nehody

Značky: nehoda , cirkus , pád , akrobacie , akrobatka

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
To je jak v nekterych sportech a zavodech,musi pocitat s tim,ze kazdou chvili muzou byt na sracky a kdyz se nerozmrdaji nekdy definitivne,tak ve stari budou chromajzli a vsechna zraneni se jim sectou a ozvou.
To bude v cajku, prdel si vytře sama.
Zažil jsem strašně podobnou situaci. Den před vysvědčením ve 4. třídě trhám třešně na žebříku. No a zlomil jsem si obě ruce. před prázdninami 😂 kamaráde, nevytres si zadek a neotocis kohoutkem. a blbě se mejes
a nevyhonis pindika . . . smutné to prázdniny 😖
To jsem ještě nehonil naštěstí. Ale to bych zvládl i přes tu bolest
Můj děda říkával... největší průsery se dějí, když jsi si nejvíc jistý...
Na tom něco bude 🙂
může to předvádět 2 metry nad zemí 😂 a je v cajku
Слава Україні!
Baba ma koule, o tom zadna. Bez ochranne site a co chvila dolamana.