Domobrana v Idahu

04. června

1.června 2020, Idaho, USA: Obyvatelé padesátitisícového města Coeur d 'Alene se vyzbrojili a drželi během demonstrace hlídky na hlavních křižovatkách. Protest proběhl v klidu, nikdo nebyl zraněn a nic nebylo rozbito či vykradeno.

9.1 /10

košík

Zhlédnuto: 37 509x Hodnocení: 9.1/10 Komentářů: 196 Kategorie: galerie

Značky: usa , lidé , bezpečnost , demonstrace , město , hlídka , obrana , ozbrojenec , idaho , george floyd

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Jedna z mála věcí, co Američanům závidím, je to právo nosit zbraň nebo prostě koupit si zbraň kdy chci, jakou chci atd. My v ČR máme jednen z nejmírnějších zákonů v EU a přesto je pro obyčejného občana získat zbroják na nošení blbé pistole u sebe a ještě k tomu tak, aby nebyla vidět, velmi obtížné a drahé. Kdybych si vzal na rameno AK46 a stoupl si před barák jakože domobrana, za 10 min by tam byla zásahovka a lidi by mě označili za duševně nemocného nácka.
  • Yura
  • 05.06.2020 11:17
V kazdem state USA je to jinak. Nekde je to prisnejsi nez u nas. Nekde muzou fakt vsechno. Vcetne noseni pusek na verejnosti.. Jinak ja jsem teda rad, ze vydavani zbrojaku je mnohem prisnejsi nez v USA. Predstava, ze absolutne kazdej dement muze met doma utocnou pusku by me dost znepokojovala.. Tady je to nastavene dobre. Jestli na to mas psychicky, tak klidne muzes met doma utocne pusky, samopaly, brokovnice cokoliv..
Pravda ale v tomto případě stačí fakt málo aby tam vypukl masakr 😃 stačí když jeden vystřelí a bude s toho občanská válka
  • Lynx
  • 05.06.2020 11:37
jj, hned bych se citil mnohem bezpecneji, kdyby kazdy po ulici chodil vyzbrojeny minimalne utocnou puskou ... ach jo
Si ubožák a dement, chcípni.Neche se mi to vysvětlovat.
Dávnejšie som čítala jednu štatistiku podľa ktorej zbrane v domácnostiach v USA (v štátoch, ktorých sú povolené) zabránia za deň väčšiemu počtu zločinou ako sa s nimi stane za rok. Navyše keď si porovnáš mestá ako Chicago a Houston (mestá sú dosť pobodné zloženým obyvateľstva, životnou úrvnou, priemerným ročným zárobkom a aj zloženým obyvateľstva), tak zistíš že Houston je o dosť bezpečnejšie mesto ako Chicago.
To jsou ještě komoušské pozůstatky v zákonech, protože komančové pro svoji svrchovanou vládu potřebovali poslušné bezbranné ovce, neschopné se bránit před policií, armádou a milicemi v případě potencionálního pokusu o převrat. Také za nelegální držení zbraně či munice byly děsné trestní pálky.

Zobrazit celou diskuzi