Elon se nevzdává

11. června

Vzestupy a pády jihoafrického vizionáře Elona Muska s jeho projektem SpaceX, jehož cílem je snížit náklady na vesmírné cestování a zahájit kolonizaci Marsu.

První let vesmírné lodi Starship k Marsu bez posádky je naplánován na rok 2021. O dva roky později se má uskutečnit let s posádkou.

Na začátku června SpaceX slavila úspěch s raketou Falcon 9, která vynesla vesmírnou loď Crew Dragon se dvěma astronauty na palubě k Mezinárodní vesmírné stanici a opětovně se vrátila na Zemi. Šlo o historicky první případ, kdy americké astronauty dopravila do vesmíru americká komerční vesmírná raketa i komerční vesmírná loď z americké půdy. Spojené státy se tím zbavují závislosti na ruských lodích Sojuz.

SpaceX se stala první firmou, která uvedla do provozu vesmírné rakety na více použití. 

9.4 /10

košík

Zhlédnuto: 27 023x Hodnocení: 9.4/10 Komentářů: 142 Kategorie: technika

Značky: usa , technologie , vesmír , exploze , výbuch , jihoafrická republika , projekt , budoucnost , vynález , planeta , raketa , spacex , vynálezce , inteligence , raketoplán , podnikatel , mars , elon musk

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
ja mu fandim..ale kolonizace marsu?...ledastak v Bollywoode..
Neříkal spíš kolonoskopie v mrazu a jen to špatně přeložili? 🤔
Techniku a "jak" to udělat už máme. Problém se cesta tam, a to, že to všechno děsně dlouho trvá.;) 1) nejdřív tam pošleš pár atomovek, na póly, to by mělo dostat na povrch podzemní vodu z Marsu o které se debatuje zda tam je. Jeji vypařování by mělo nějak pomoct k vytvoření lepší atmosféry. 2) pošleš tam rakety co nosí 3D velký tiskárny, (už se testujou), takže je tam pošleš třeba 1rok předem, a přiležíš tam pak s posádkou později, a máš už něco postaveno;).

Zobrazit celou diskuzi