Elon se nevzdává

11. června

Vzestupy a pády jihoafrického vizionáře Elona Muska s jeho projektem SpaceX, jehož cílem je snížit náklady na vesmírné cestování a zahájit kolonizaci Marsu.

První let vesmírné lodi Starship k Marsu bez posádky je naplánován na rok 2021. O dva roky později se má uskutečnit let s posádkou.

Na začátku června SpaceX slavila úspěch s raketou Falcon 9, která vynesla vesmírnou loď Crew Dragon se dvěma astronauty na palubě k Mezinárodní vesmírné stanici a opětovně se vrátila na Zemi. Šlo o historicky první případ, kdy americké astronauty dopravila do vesmíru americká komerční vesmírná raketa i komerční vesmírná loď z americké půdy. Spojené státy se tím zbavují závislosti na ruských lodích Sojuz.

SpaceX se stala první firmou, která uvedla do provozu vesmírné rakety na více použití. 

9.4 /10

košík

Zhlédnuto: 27 121x Hodnocení: 9.4/10 Komentářů: 142 Kategorie: technika

Značky: usa , technologie , vesmír , exploze , výbuch , jihoafrická republika , projekt , budoucnost , vynález , planeta , raketa , spacex , vynálezce , inteligence , raketoplán , podnikatel , mars , elon musk

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Zase ty PR bláboly. Jediné co se Muskovi v kosmonautice dosud podařilo, je snížit cenu za let na orbitu, jenže to je velmi málo pokroku na to, že na orbitu se létá již 60 let. Pro srovnání Wernher von Braun dostal za asi 8 let lidi nejenom na orbitu, ale i na Měsíc.
Porovnávaš neporovnatelné.
A nebyl náhodou snížení nákladu na let na orbit prioritou ? NASA se o tohle pokoušela už v 80.letech s raketoplány a neuspěla.I se zkušenostmi, které shromažďovala od 50.let programu Atlas. Von Braun makal na raketách už od roku 37 za nacistické Německo, pak nečekaně za amíky. Ti byli na měsíci v 69. Ale možná máš jiné informace....
Tak zaprvé, nepovedlo se mu to v rámci "kosmonautiky" jak to známe, ale v rámci soukromého subjektu, který si vydělal prachy, postavil raketu, a teď to zvládá lépe, než NASA, která si bere prachy daňových poplatníků, a vlastně stojí za hovno ..:)

Zobrazit celou diskuzi