Evakuace z pekla #3

19. srpna

USA: Justin Bilton spolu se svým otcem kempoval v Howe Ridge v Národním parku Glacier (stát Montana), který však zasáhl lesní požár. Poté, co se oheň začal rychle šířit, nasedli do auta a snažili se po jediné únikové cestě dostat do bezpečí. Ve chvíli, kdy jim bylo jasné, že neprojedou, rozhodli se vrátit se zpět. Pěšky došli k jezeru, kde je zachranili dva zaměstnanci parku na lodi. Jejich auto shořelo.

6.9 /10

košík

Zhlédnuto: 18 304x Hodnocení: 6.9/10 Komentářů: 35 Kategorie: video

Značky: usa , nebezpečí , štěstí , oheň , požár , evakuace , peklo , lesní požár , montana , národní park , drama

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
  • Sker
  • 22.08.2018 15:11
a couuvalli ? 😄
Čech by vytáhl buřty,lahváče a pak kdyby už bylo opravdu horko by si šel zaplavat
  • Spec
  • 20.08.2018 17:40
Skludom im auto mohlo chcipnut ak tam nebolo dost kyslika ved len blbec by zastavoval to by musela horiet cesta aby auto explodovalo.Kkti no
Ne, auto by neexplodovalo ani kdyby ho zaparkoval přímo do ohně.
To sice ne ale fajrák by po nějaký době udělalo slušnej. Nádrž něco vydrří ikdyž je z plastu ale po nějaký době nad plamenem prostě povolí a palivo vyteče. Na nádrže se dělá tzv. zkouška ohněm kdy musí vydržet nějakou dobu přímý plamen a pak menší plamen.
na takovou akce je potreba se poradne zhulit neprav
tím peklem šli pěšky ? se museli usmažit !
Nenapadlo tě, že se vratili autem na bezpečné místo a pak šli pešky k jezeru co? To musí byt člověk genius , aby mu tohle docvaklo vid?
ty by ses zas měl znovu podívat na to video. zvlášť posledních 5 sekund
To mi připomíná ten vtip, jak vězni utíkají z vězení a přelezou 99 zdí a zbývá jim přelezt poslední, ale jeden z nich povídá: "Ty voe já už jsem unavenej, já už nemůžu!" A druhej mu na to odpoví: "Tak se vrátíme!" Jako už jsi věděl někdy štěrkovou cestu hořet? Já teda ne, co jim tedy bránilo to rozjet na 300 a projet se po té cestě? Hm? Si myslíš že ty plameny tomu autu nějak ublíží? A otáčení se v těch plamenech na úzké cestě nebo couvání bezpečné bylo?
Co si sebou vzít kyblík a celý auto polít vodou? Jestli tam bylo jezero, proč auto nezaparkovali na břehu? To jako hořel i břeh? Jsou to prostě idioti a tupci. Už jen tím že jedou stanovat do oblasti kde může hořet. A vůbec jak začlo hořet? Nevařili si se synem na otevřeným ohni?
auto shořelo, ale záznam z kamery mají?
mobil osle ne palubni kamera
koukám, že si tu vystačíš sám. Holt nejsi žádnej malej blbec. 😄
😄 😄 😄 😄 přesně tak 😄
Tak ti se vrátili z dovolené asi pěkně opálení. 😄
Tvl dobrý armagedon, já baych šel asi rovnou k jezeru
Tam by mu asi termokamera nepomohla 😄
Paradoxní je, že v lesním požáru hrozí spíš udušení než uhoření. Auto chcípne kvůli nedostatku kyslíku, ne kvůli vysoké teplotě a chvíli po něm lidi v něm, protože nemají co dýchat. Uhoření už je jenom taková třešnička na dortu.
kdyby tam chcíplo auto kvůli nedostatku kyslíku tak by tam nehořelo...
Auto opravdu nechcípne
Už v několika dokumentech o lesních požárech říkali že auto přestane fungovat protože se může udusit.
Auto potřebuje víc kyslíku než obyčejnej hořící strom. Auto potřebuje dostat do válců určitou směs paliva a kyslíku, je schopno pracovat s nižší/vyšší koncentrací, což reguluje lambda sonda, ale i tak je ta minimální koncentrace vyšší než to, co stačí pro dýchání nebo normální hoření.