Hamburk v roce 1950

30. května

NĚMECKO: Přístavní město Hamburk na kolorovaných záběrech pět let po ukončení druhé světové války.

Jde o výňatek z dokumentu Spirit of Hamburg, který má na svědomí produkce Kronos Media.

V roce 1842 město zasáhl nejničivější požár v historii a většina hrázděných domů byla nenávratně zničena. Proto je většina dochovaných staveb novějšího data. Hamburk byl poničen také v průběhu druhé světové války, kdy byl roku 1943 jako významný přístav bombardován spojeneckými vojsky.

9.6 /10

košík

Zhlédnuto: 25 507x Hodnocení: 9.6/10 Komentářů: 52 Kategorie: historie

Značky: německo , život , lidé , retro , evropa , přístav , hamburk , 50.léta , 20.století

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Všade len starci a ženy. Tá vojna si vybrala daň.
Nadhera, Nemecke mesto kde jsou Nemci, v dnesni dobe rarita
Paráda. Nikde žádnej špinavej Turek 👍
  • Joan
  • 31.05.2020 01:55
0:36 první migrantka, tam to všechno začalo ! 😏
1:03- to je předchůdce McDonald's
Zatím nejlepší kolorovaný film co jsem viděl. Doteď tam stále měli problémy s tím, že pokud se něco hýbalo, tak to stašně měnilo barvy. Zřejmě způsobeno tím jak každý snímek byl zpracováván samostatně. Tady je to opravdu skvělé. Ani jednou jsem nic takového nezaznamenal.
Dve svetove valky a pokazde se Nemecko dokazalo dostat na spici. Jenom bych se ted obaval, ze s budouci moznou zmenou demograficke skladby obyvatelstva ceka Nemecko upadek a afrikanizace spolecnosti, ktere uz nerozdycha.
Dve svetové vojny a obe spôsobilo skurvené Nemecko. Vzhľadom na aktuálny demografický vývoj a imigračnú politiku je len otázkou času, kedy vyvolajú tretiu svetovú. Je to skurvený národ.
Po první byli v prdeli, nechopní splácet reparace, tak se na ně nasypaly dolary (Dawesův plán) přesto to dovedli az k druhé světové.. Po druhé světové jako přes kopírák, tam se nasypaly prachy rovnou uz ani nikdo nepočítal, že by nahradili co způobili...
K Dawesovu plánu, půjčili si 800 milionů marek, ale zaplatit měli 132 miliard... Teď už je jasný, že to byl naprostý nesmysl, který umožnil Hitlerovi se dostat k moci. Obyvatelé vyspělé relativně dobře fungující monarchie se na základě domluvy vítěžných států stali v podstatě otroky splácející dluh už neexistujícího systému. Nezastávám se jedné či druhé strany, snažím se jen říct že nic není černobílé.
První půjčka 800 mil. marek byla ve skutečnosti realizována na 921 mil., z toho 461 na newyorské a 227 na londýnské burze. Za šest let plánu (1924–1929) poskytly USA a Anglie Německu nejméně 20–25 miliard marek. Za stejné období zaplatilo Německo na reparacích jen 11 miliard marek. Wikipedie PS. rozpoutali 2x sv. válku, v dříve by je vítězi vyvraždili, skopčáci si nemají a nikdy neměli na co stěžovat
https://cs.wikipedia.org/wiki/Dawesův_plán
Na tom je krásně vidět, že v Evropě dlouho nebyla válka a lidi jí už potřebují jako prase drbání, jinak dočista zblbnou. Lidem by to nepomohlo, ale lidstvu 100% ano.
Takže lidstvu by pomohla válka? A nepomohlo by lidstvu víc, kdyby si vytáhlo hlavu z prdele a podívalo se trochu kolem sebe, jak díky němu planeta vypadá?
  • lpr
  • 31.05.2020 10:19
Nechceš spřiložit ruku k dílu? Zajeď si třeba do Dombasu. Pomužeš tak celému lidsvu.
Hraběho řešení je tvrdá realita. Tvoje Blacku, to je utopie.
Znásilněné němky a malí rusáci z toho nemohlo vzniknout nic jiného než smetiště Evropy. Ještě že to za pár let SARS 3 vyčistí!
to byla skvela doba, zadni pirati ani zeleni, silna auta, levny benzin. ted je to strasne, sovetsky svaz zanikl a jeho misto zaujala eu, ktera plati miliardy zbytecnym urednikum z kapes obcanu evropskych statu, a ve jmenu vyssiho dobra jim vnucuje svoji zvracenou politiku.
jeji podhoubi datujeme prave do 50. let, kdy vzniklo spolecentsvi euratom, ktere ovsem bylo ciste ekonomicke a tak to melo taky zustat (a navic si davalo za cil rozvijet jadernou energii, kterou zkurveni Nemci nedavno zadreli a vrati tim celou evropu padesat let dozadu). to jsme to tedy za 70 dopracovali do pekne slamastyky, ach jo
kurwa tohle nepochopim vsichni nadavate na EU...v Bruselu mi plati bydleni + pres 3k ecek mesicne, nechapu kde je problem. zamestnavatel dobry
3k eček? To tam lížeš omítky ne? Za takovou almužnu bych nepracoval ani v Praze.