JetMan v Dubaji

20. února

14.února 2020, Dubaj, SAE: Francouzský adrenalinový nadšenec Vince Reffet vzlétl s jet-wingem do rekordní výšky 1800 metrů. Za 8 sekund dosáhl výšky 100 metrů, za 12 sekund 200 metrů, za 19 sekund 500 metrů a kilometru dosáhl po 30 sekundách. při průměrné rychlosti 130 uzlů. Na konci 3minutového letu dosáhl výšky 1800 metrů a v poté v 1500 metrech otevřel padák. Speciální zařízení s karbonovými křídly s přídavnými raketami údajně dokáže vyvinout rychlost až 400 km/h.

 

Video ve 4K zde: https://www.youtube.com/watch?v=nj-Iwv5NJKg

8.4 /10

košík

Zhlédnuto: 13 894x Hodnocení: 8.4/10 Komentářů: 28 Kategorie: technika

Značky: moře , let , adrenalin , gopro , technologie , francie , kaskadér , létání , jetpack , výška , dubaj , padák , spojené arabské emiráty

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Tlapky vysunout...
Dobrá kokotina. Stojí to veľa love a 3 minúty letu? Radšej si mal kúpiť tú premakanu gumennu pannu
3 minuty letu a je na suchu to daleko nedoletí.Spíš jen atrakce pro pobavení.Reálné cestovní použití nepoužitelné.To ještě polovinu času jen spíš držel výšku.
Prvý let Wrightovcov trval ako dlho? 12 sekúnd? A kde sú lietadlá dnes... To len na margo tvojej obmedzenosti.
Jo letěli před 100+ lety přesně 17. prosince 1903 Tak si říkám jak ten vývoje za více jak 100+ jde kupředu díky za informaci.
tvl v 91. bys rek ze neco jako mobily jsou naprosto nevyuzitelna picovina...moc velky, drahy, par funkci, malej nebarevnej display, a co dneska? Nedelas nic jinyho nez cumis do telefonu. Naopak, kdyz se na to dneska podivas, kam se to posunulo...takova koordinace a ovladani o tom by se vyvojarum pred deseti lety mohlo jen zdat
Do předu půjde spíš jen to o co je nejvíc zájem.Tím ale nebude proudový letový křídlo. Mobily jsou tak vpředu právě kvůli tomu zájmu. Hlavně se taková věc v dnešní době ekologie nedostane do popředí zájmu a náklady na její provoz budou vysoké. A dělat kvůli tomu drahej výzkum no nevím. Navíc koordinace všech co lítaj ve vzuchu by asi byl kumšt možná gps ale i tak to by pak neřídil člověk ale počítač.
Zajímalo by mě jakou by to potřebovalo nádrž aby to dolétlo 50km daleko.Asi by to už bylo tak těžký že by to bylo nebezpečný pro let.
Navíc právě nejvíc vše v elektronice jde hodně dopředu - moorův zakon. To ale v tomto případě letajícího křídla moc nepomůže max. navigace a řízení spotřeby. Ale pochybuji o tom že dosáhnou toho aby to vydrželo letět 50km.
houby, zaletíš si z balkonu přes ulici na benzinku pro cigára, natankuješ a zpět 😀 praktické když nejezdí výtah
ROCKETMAN/Left, Right, L1, L2, R1, R2, Up, Down, Left, Right
No ještě vychytat to přístávání, aby se nemusel používat padák a bude to super věc.
dost dobree👌
to bude tlačenice až všichni poletíme do práce.
to bude rachot.