Místo činu: New York (1910-20)

10. září

Kolorované snímky fotografa Arthura Felliga, který na začátku 20.století fotil oběti kriminálních činů v New Yorku. Na místo dorazil zároveň s policií nebo před ní, udělal rychle pár záběrů a ráno je prodával. Většina jeho pozoruhodných fotografií byla pořízena ze dřevěného stojanu běžným novinářským fotoaparátem své doby, typem Graflex Speed Graphic 4x5 s předvolenou clonou f/16, časem 1/200 sekundy, bleskovou žárovkou a zaostřením na vzdálenost deseti metrů.

Snímky koloroval 52letý Frédéric Duriez z Francie.

 

Popisky k fotkám jsou zde:

č.1 - Tato fotografie byla pořízena 17. června 1915 a zobrazuje vraždu + sebevraždu. 25letá Barbara Cornelius byla dvakrát střelena svým obdivovatelem Georgem McAghonem, který ji překvapil v jejím bytě. McAghona rozzuřilo to, že se Barbara provdala za Carman Corneliuse a tak ji zastřelil a poté i sebe.

 

č.2 - Těla 30letého Roberta Greena (vpravo) a 31letého Jacoba Jagendorfa na dně výtahové šachty (24. listopadu 1915). Muži tam spadli po neúspěšné loupeži. Jacob byl stavebním inženýrem a budovu znal velmi dobře. Rozhodli se vykrást kancelář v 5.patře a využít k tomu přistup přes výtahovou šachtu. U těl bylo nalezeno i 500 ukradených dolarů.

 

č.3 - Žena zavražděná ve svém bytě.

 

č.4 -  Muž zabitý úderem tupého předmětu do hlavy.

 

č.5 - Tělo Antonia Pemeara, které bylo v prosinci 1915 nalezeno v jeho rezidenci na ulici Hudson Avenue v Brooklynu. Zemřel na údery do hlavy.

 

č.6 - bez infa. 

 

č.7 -  4letý Charles Murray zavražděný v květnu 1915 na chodbě domu na adrese 5/3/15 Christensen, NY . Tohoto sériového vraha malých dětí, který získal přezdívku "The Ripper", nikdy nechytili.

 

 

 

9.2 /10

košík

Zhlédnuto: 23 031x Hodnocení: 9.2/10 Komentářů: 34 Kategorie: historie

Značky: usa , hnus , galerie hnusu , mrtvola , smrt , vražda , new york , retro , fotografie , místo činu , zločin

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
5. trošku vypadá jak Thomas Shelby z Peaky Blinders
Presne

Zobrazit celou diskuzi