Nejméně 63 mrtvých po řádění hurikánu Helene na jihovýchodě USA

29. září

Hurikán Helene zasáhl jihovýchod Spojených států s devastujícími následky. Nejnovější zprávy potvrzují, že si bouře vyžádala nejméně 63 obětí a miliony lidí zůstaly bez elektřiny. Severní Karolína hlásí více než 400 uzavřených silnic a horské město Asheville je téměř odříznuto od okolního světa, přičemž zásoby jsou do oblasti letecky dopravovány, uvedl guvernér Roy Cooper.

 

Záchranné složky nadále evakuují lidi uvízlé v záplavových vodách pomocí člunů, vrtulníků a speciálních vozidel. Záchranáři evakuovali například přibližně 50 pracovníků a pacientů, kteří hledali útočiště na střeše zatopené nemocnice v Tennessee.

 

Hurikán zasáhl nejprve Floridu, kde způsobil rozsáhlé škody, a poté pokračoval na sever do Georgie a Karolíny. I když bouře postupně slábne, meteorologové varují, že riziko silného větru, záplav a tornád přetrvává. 

 

Odhady pojišťoven naznačují, že škody způsobené hurikánem by mohly dosáhnout miliard dolarů. Úřady zároveň varují, že hrozí další bouře, jelikož hurikánová sezóna končí až 30. listopadu.

7.0 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 3 594x Hodnocení: 7.0/10 Komentářů: 3 Kategorie: příroda

Značky: usa , bouře , hurikán , přírodní katastrofa

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
To je tak, kdyz nekdo neumi zavrit dvere.
hovno hurikán, já tam slyšim troubit Krakena !
A DOST! Nasrat na zkurvené NDR! Nebudete mi dávat pop-up reklamy na porno do každého kliknutí na vaši debilní stránku.