Německá říše na začátku 20.století

17. května

NĚMECKO: Kolorované záběry z Berlína a Mnichova z roku 1900.

9.1 /10

košík

Zhlédnuto: 19 563x Hodnocení: 9.1/10 Komentářů: 47 Kategorie: historie

Značky: německo , svět , berlín , lidé , mnichov , retro , město , evropa , 20.století

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Už můžou jenom vzpomínat na Berlín bez muslimů. Četl jsem že nejčastějším jménem berlinskych porodnic je suveréně Mohamed. Nechci to tam vidět o 50 let.
jj, první berlínská mešita se postavila až v roce 1915.
tady je ještě vše víceméně v pořádku, Áda někde v rakousku zatím tahá kačera.
A mně stačilo pár minut na google, abych se tam dočetl, jak jsi kokot: https://www.rbb24.de/panorama/beitrag/2019/02/beliebteste-vornamen-berlin-2018.html
neříkej mi kokot prosím.. https://www.morgenpost.de/berlin/article217076911/Mohammed-ist-in-Berlin-beliebtester-Erstname.html
Ono je to ale tezky, kdyz si muzete s takovym Okamurou podat ruku - vezmes informaci, vytahnes ji z kontextu a delas z toho senzaci. I v tom tvym clanku se pise uplne to same, ze Mohamed vede mezi detmi pouze s jednim “krestnim” jmenem, celkove se ale nedostal ani do prvni dvacitky.
I tak je to hrůza. Bydlel jsem v berlíně. Ve spoustě částí města vysí z balkonů turecké vlajky, všude Istanbul markety. Byly jsme často v parku, kde chodívaly školky. Policie tam kolikrát jezdila za turkama, co tam kšeftovali s drogami. A školky byly plné malých tureckých dětí, kterých bylo kolikrát více. A místní ? Nesnáší je, považují je za hrozbu. Ani se nedivim.
Nepopírám, že situace s přistěhovalci není jednoduchá, holt to nebyl úplně nejšťastnější krok přijímat od 60. let Turky jako levnou pracovní sílu.

Zobrazit celou diskuzi