Obojživelné vozidlo SHERP

22. srpna

Rusko: Ukázka obojživelného vozidla, které navrhl ruský designér Alexei Garagashyan. SHARP je poháněn dieselovým čtyřválcem Kubota V1505 o objemu 1,5 litru a výkonu 32 kW, jehož točivý moment posílá na všechna kola pětistupňová převodovka. Kola nejsou natáčené, takže řízení je podobné jako u pásového vozidla. Zajímavostí je, že Sherp má pouze spojkový a plynový pedál. Tohoto obojživelníka si můžete pořídit za cenu, která je necelých 5 miliónů rublů, což je v přepočtu asi 2,1 milionu korun. 

7.2 /10

spartanDC

Zhlédnuto: 19 172x Hodnocení: 7.2/10 Komentářů: 47 Kategorie: technika

Značky: rusko , voda , led , terén , ukázka , obojživelník

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Na ruskočínských hranicích napadla skupina čínských tanků ruský traktor. Ten palbu opětoval, a po zničení všech tanků odletěl zpět na základnu
ruskej ctyrkovej traktor xD
toto je nejlepší auto na svete. Penizky na nej by byly, ale kupuji si ted jinou píčovinu;D tešte se mamrdi moji
asi ho do Tajgy potřebujou tak si ho vyrobili
Na světě je tolik krásných věcí než peníze.Jenom na ně mít.
To asi nebude vozidlo na rodinné výlety co? 😃
Všechno, co přišlo za Ruska, stálo vždycky za pytel.
i z čobolska
Vodka taky? 😟
Tohle už vyrábí přes rok, patří to do skupiny v Rusku oblíbených a nezbytných "vezděchodů" (všudychodů), které projedou a přeplavou vše. Vzhledem k rozloze území, kde není ani pěšinka a též ke všemožným klimatickým podmínkám je toto vozidlo nutnost. Na opačné straně stojí dvoudílné 4pásové nákladní a obytné megatransportéry velikosti 2 spřažených tanků nebo kamionů.
chtěl jsem napsat něco ve smyslu jedna pětka dopiče kurva drát, ale pičo ono to uveze tunu a samo to váží jen 1300Kg, tak to čumím.
Svéráz národního automobilismu...