Omnicopter

04. ledna

ŠVÝCARSKO: Omnicopter je druh dronu vyvinutý Švýcarským federálním technologickým institutem (ETH). Je vybaven 8 rotory, jejichž jedinečná konfigurace pohonu umožňuje pohyb ve všech třech rozměrech. V této ukázce chytá Omnicopter vyhozený míček do sítě připojené k jeho konstrukci. Je totiž schopen v reálném čase vygenerovat přibližně 500 000 různých trajektorií za sekundu.

9.7 /10

košík

Zhlédnuto: 21 516x Hodnocení: 9.7/10 Komentářů: 62 Kategorie: video

Značky: technika , švýcarsko , dron , věda

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
a tenisový podavači míčků nebudou mít co žrát...
to se hodí až budu potřebovat podržet šroubovák..
Vlastně se hodí dvě.. jedna bude držet šroubovák a druhá ho bude chytat kdyby tě první upadl..
skvělá angličtina
Fascinující! Pohonil jsem!
A výrobci kvadroptér nebudou mít co žrát.
Kdyby ten míček hodil přímo na drona, tak má po piči
ještě přidat pár blikajících světýlek a byl bych přesvědčenej, že mám 100% pravdu, když bych ostatním vykládal, že jsem potkal UFO:-)
Budu čurák, ale napíšu to. Každý už určitě viděl UFO, je to totiž zkratka pro Unidentified Flying Object 😄
Jo, si.
Náhodou, šikovná věc.
To znám.. If ball then catch. If hand then release.... základny programování...
Spíš má 8 motorů než rotorů, ne? A každý motor se skládá z rotoru a statoru, takže ano, těch 8 rotorů tam je, ale píše se motorů 😄
Ty trotle.... Rotor je vždy jeden, kdežto statorů může být více v jednom motoru podle "výkonu/otáček atd...". Na rotoru je hřídel a tam vrtulka... Statorů to může mít víc... Udělej si elektroškolu a pak něco machruj..👎
Ty debile vymrdanej, podívej se co jsem napsal! "těch 8 rotorů tam je" čůráku! ty se běž učit číst čítanku kryple zasranej.
A aby si věděl ty buzíčku tak elektroškolu mám a ukaž mě motor s více statory, Pojď, dělej, zajímalo by mě jak takový motor funguje.
Ty hnědopichu. Vyhul... http://www.elektromotory.com/1500-2800-ot-min-1/elektromotor-1lg4223-0ba-13-45kw-1480-2955ot.html A studuj vysokoškoláku... Mrdko z ovce.
+ další rada pro debila.... https://www.google.cz/search?q=Dahlander&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiClICS28HYAhUI_iwKHVvIDXIQ_AUICigB&biw=1366&bih=615#imgrc=xZCQ6JYXeza5WM:
Jako soráč,že se vám seru do vaší hádky, ale 1) TadyTen v původním příspěvku nenapsal o počtu statorů ani prd. Psal jenom že 1 motor = 1 rotor a za 2) elektromotor má opravdu jen 1 rotor (pohyblivá část) a 1 stator (nepohyblivá část). To že maj motory pro 3 fázové napájení 3 cívky neznamená, že má 3 statory (to je kardinální píčovina) - vše co se nehýbe je součást jednoho statoru. Navíc v odkazech co jsi poslal neni jediná zmínka o existenci více statorů v 1 motoru
Přesně tak, nemá cenu se tu rozčilovat nad nějakým žákem speciální ZŠ.
Představ si "rotor" jako vrtuli. Když říkáš tramway, zřejmě tím taky milíš samotným tram a ne té "kolejoivé cestě" pro tramy, takže si napřed zameť přes vlastním prahem 😛
(opr.: "milíš" = "myslíš"; "kolejoivé" = "kolejové")
no ty si debil. Ze ma tri cievky neznamena ze ma tri statory 🙂
V modelářství se to tak říká. Většina vrtulníků má 1 nebo 2 rotory. Obyčejné drony mají 3 nebo 4.