Zpět na zeď

16. února

Orel klínoocasý

Orel klínoocasý (Aquila audax) je velký dravec z čeledi jestřábovitých, který žije na území Austrálie. Svou kořist většinou loví na zemi. Živí se zejména savci, v mnoha oblastech jeho areálu rozšíření tvoří hlavní složku potravy zající a králíci, požírá však i celou řadu dalších obratlovců, nepohrdne ani mršinou. Několikrát byl zaznamenán i při útoku na živočichy mnohem větší velikosti, než je on sám – nejčastěji na klokany a kozy.

9.4/10
  • Komentářů: 1
  • |

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Vypadá jak Hitlerova orlice.