Osvobození Dachau v barvě

28. ledna
Koncentrační tábor Dachau byl první nacistický koncentrační tábor určený pro politické vězně. Nacházel se na pozemku opuštěné muniční továrny poblíž města Dachau, které leží přibližně 16 km severozápadně od Mnichova v jižním Německu. V koncentračním táboře Dachau se školili příslušníci SS a systém správy tábora, zahrnující i plánované vraždění vězňů, se stal vzorem i pro ostatní německé koncentrační tábory. Koncentračním táborem Dachau prošlo přes 200 000 osob z více než 30 zemí, z nichž pravděpodobně 25 613 osob zemřelo v táboře a dalších téměř 10 000 zemřelo po deportaci do dalších koncentračních táborů – převážně polské Osvětimi..
9.3 /10

spartanDC

Zhlédnuto: 46 028x Hodnocení: 9.3/10 Komentářů: 91 Kategorie: video

Značky: mrtvola , smrt , historie , německo , válka , nacismus , holocaust , dachau , koncentrační tábor , osvobození

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
ty čobole s ebolou zase jsi to tady uplně zasral 😃
  • Aim9
  • 01.02.2017 21:33
Tak si vezmi hajzlpapier a poutieraj sa, je to lahke, zvladne to i knedlik ako ty.
  • Aim9
  • 30.01.2017 20:59
Lasy napsal... Aim9 napsal... jalůvka napsal... Češi Hitlerovi ten vyspělý průmysl nebudovali, Němci nám ho ukradli a zabrali.To že na Slovensku jste měli i v roce 1939 středověk a pásli ovce a nebylo vám co ukrást, za to nemůžem. A to nemluvím o diverzních akcích Čechů v těchto ukradených továrnách, Němci by mohli vykládat, co jím vše nefungovalo na frontě od Čechů. A co je zleho na salasoch, statkoch, stadach ovci, krav? To musi byt vsade komin? Tym sa meria kvalita zivota alebo dobre srdce ludi danej krajiny? Ja som rad, ze je na Slovensku este priroda aspon aka taka ak sa pozriem na ostatne krajiny okolo. Bohatstvo zivota je niekde uplne inde a ziadna vyrobna linka ho nespravi. Ako student, som brigadoval pri paseni krav a neveril by jak to bolo uzasne. No stress, pure life. ----------------- čobol, který za každé situace chtěl Čechy zradit bude něco říkat o dobrém srdci smile týpičo Pripomenies mi kedy sme vas zradili? Som cely zhavy aky vtip tentokrat vystruhas 🙂
  • Aim9
  • 30.01.2017 20:57
Lasy napsal... Aim9 napsal... Tiger napsal... Aim9 napsal... Cuntshot napsal... já spíš nechápu tu přetrvávající nabubřelost a nadřazenost němců.. vědět tohle o svých předcích, tak chodím kanálama, oni jsou na to snad ještě hrdí smile a slováci, to jsou od svého vzniku jen podržtašky. Ti se vždycky vezli na cizím úspěchu, a když pocítili že by na tom mohli získat profit, tak nám radši vrazili kudlu do zad a přidali se k náckům-a opět, porovnejte národní hrdost čechů a slováků-k neuvěření. Vysvetlis mi co mal ten slovensky vojak v 1938 asi robit? Ked velitel sadol na vlak a odisiel smerom Praha Hlavni nadrazi? Ostal v kasarnach sam, s puskou a 12 nabojmi? To mal ist na ceske pohranicie branit nasu spolocnu vlast? Vy ste nekolaborovali? A co tie ceske zbrojovky, tovarne, ktore Hitler tak potreboval. To mu pomohlo v utoku na Polsko a Francuzsko. I atlanticky val mu stavali ceski robotnici 😉 Viděl jsem zajímavý dokument o Češích, kteří jezdili za parcí do Německa, jelikož to měli kousek a neměli tady možnost najít práci. No a jak to asi dopadlo. Dostali k podpisu papír, kde bylo, že bude bojovat za Němce. Nepodepsal,tak ho čekal žalář a nebo kulka do hlavy. Takže nasadili německou uniformu a šli bojovat. Radost z ukončení války netrvala moc dlouho, jelikož při návratu do své vlasti byli bráni, jako krysy. Ano, nepopieram. Vacsina asi nebojovala dobrovolne ale z donutenia. I tak ale CR pomohla Hitlerovmu usiliu asi i 800% viac nez SR. Ak to beriem z pohladu priemyslu. No a samozrejme SNP sposobilo Nemecku viac skody nez si predtym na nas ziskalo. Celkovy prinos SR pre Hitlera by som teda oznacil za zaporny. -------------------- to Slováky někdo tlačit si vytvořit vlastní stát, nebo jak? nenen, Mnihcov a hurá na to, uděláme si vlastní stát. Jen tak mimochodem, Češi neměli žádné vojsko, kdežto Slováci ano Vyborny vtip 🙂 Vltavu mate, alebo ta je tiez na Slovensku?
  • Lasy
  • 30.01.2017 19:53
Aim9 napsal... Tiger napsal... Aim9 napsal... Cuntshot napsal... já spíš nechápu tu přetrvávající nabubřelost a nadřazenost němců.. vědět tohle o svých předcích, tak chodím kanálama, oni jsou na to snad ještě hrdí smile a slováci, to jsou od svého vzniku jen podržtašky. Ti se vždycky vezli na cizím úspěchu, a když pocítili že by na tom mohli získat profit, tak nám radši vrazili kudlu do zad a přidali se k náckům-a opět, porovnejte národní hrdost čechů a slováků-k neuvěření. Vysvetlis mi co mal ten slovensky vojak v 1938 asi robit? Ked velitel sadol na vlak a odisiel smerom Praha Hlavni nadrazi? Ostal v kasarnach sam, s puskou a 12 nabojmi? To mal ist na ceske pohranicie branit nasu spolocnu vlast? Vy ste nekolaborovali? A co tie ceske zbrojovky, tovarne, ktore Hitler tak potreboval. To mu pomohlo v utoku na Polsko a Francuzsko. I atlanticky val mu stavali ceski robotnici 😉 Viděl jsem zajímavý dokument o Češích, kteří jezdili za parcí do Německa, jelikož to měli kousek a neměli tady možnost najít práci. No a jak to asi dopadlo. Dostali k podpisu papír, kde bylo, že bude bojovat za Němce. Nepodepsal,tak ho čekal žalář a nebo kulka do hlavy. Takže nasadili německou uniformu a šli bojovat. Radost z ukončení války netrvala moc dlouho, jelikož při návratu do své vlasti byli bráni, jako krysy. Ano, nepopieram. Vacsina asi nebojovala dobrovolne ale z donutenia. I tak ale CR pomohla Hitlerovmu usiliu asi i 800% viac nez SR. Ak to beriem z pohladu priemyslu. No a samozrejme SNP sposobilo Nemecku viac skody nez si predtym na nas ziskalo. Celkovy prinos SR pre Hitlera by som teda oznacil za zaporny. -------------------- to Slováky někdo tlačit si vytvořit vlastní stát, nebo jak? nenen, Mnihcov a hurá na to, uděláme si vlastní stát. Jen tak mimochodem, Češi neměli žádné vojsko, kdežto Slováci ano
  • Aim9
  • 01.02.2017 21:32
Slovensky stat bol vytvoreny 2 dni pred prijatim Mnichovskej dohody. Hitler proste priniesol Ceskoslovensku svoje podmienky. Bud okamzita vojna, alebo sa z CR stane protektorat. Zvolili ste si Protektorat. SR mala na vyber, bud sa stat sucastou Madarska alebo sa stat statom loyajalnym Nemecku. Kazdopadne CSR ako tak nemala dalej fungovat. To v podmienkach nebolo.
  • Lasy
  • 30.01.2017 19:51
Aim9 napsal... jalůvka napsal... Češi Hitlerovi ten vyspělý průmysl nebudovali, Němci nám ho ukradli a zabrali.To že na Slovensku jste měli i v roce 1939 středověk a pásli ovce a nebylo vám co ukrást, za to nemůžem. A to nemluvím o diverzních akcích Čechů v těchto ukradených továrnách, Němci by mohli vykládat, co jím vše nefungovalo na frontě od Čechů. A co je zleho na salasoch, statkoch, stadach ovci, krav? To musi byt vsade komin? Tym sa meria kvalita zivota alebo dobre srdce ludi danej krajiny? Ja som rad, ze je na Slovensku este priroda aspon aka taka ak sa pozriem na ostatne krajiny okolo. Bohatstvo zivota je niekde uplne inde a ziadna vyrobna linka ho nespravi. Ako student, som brigadoval pri paseni krav a neveril by jak to bolo uzasne. No stress, pure life. ----------------- čobol, který za každé situace chtěl Čechy zradit bude něco říkat o dobrém srdci 😃 týpičo
Nácci zasraný.
  • Aim9
  • 30.01.2017 18:07
Darwin napsal... Je legrační jak se dokáže banda tlustoprdelníků sedících u PC rozohnit nad desítky let starými colorizovanými obrázky kde se ukazuje jak je lidská rasa tupá a jak si navzájem dokážeme opakovaně ubližovat. Kdo měl bojovat a kdo utekl... to je opravdu důležité.. To nie je len tu u tohoto videa. Miestnym cecencom staci akekolvek video, nedavno australia a hned tam maju cobolsko.
  • Aim9
  • 30.01.2017 18:05
SejraZaRáfkem napsal... Aim9 přestaň už na tomhle portálu dělat slovákům ostudu. Psa si uz bol vencit?
  • Aim9
  • 30.01.2017 18:05
jalůvka napsal... Češi Hitlerovi ten vyspělý průmysl nebudovali, Němci nám ho ukradli a zabrali.To že na Slovensku jste měli i v roce 1939 středověk a pásli ovce a nebylo vám co ukrást, za to nemůžem. A to nemluvím o diverzních akcích Čechů v těchto ukradených továrnách, Němci by mohli vykládat, co jím vše nefungovalo na frontě od Čechů. A co je zleho na salasoch, statkoch, stadach ovci, krav? To musi byt vsade komin? Tym sa meria kvalita zivota alebo dobre srdce ludi danej krajiny? Ja som rad, ze je na Slovensku este priroda aspon aka taka ak sa pozriem na ostatne krajiny okolo. Bohatstvo zivota je niekde uplne inde a ziadna vyrobna linka ho nespravi. Ako student, som brigadoval pri paseni krav a neveril by jak to bolo uzasne. No stress, pure life.
  • Aim9
  • 30.01.2017 18:02
mujprofil napsal... Zdravím, Mého strejdu při invazi Němců když se u k nám srali i Poláci na českotěšinsku zatřelil POLSKÝ VOJÁK na náměstí...Děda měl 6 bratrů, 3 bojovali za němce a 3 za poláky...Občas koukáme na fotky. Jeden brácha utekl z východní fronty když už němci prohrávali, ale nešlo ho schovat protože vystříleli pak celou rodinu. To bylo naposled kdy ho viděl. A tkových příběhu má každý rodina několik bych řekl. Doufám, že celá ta válka bylo poučení pro generace následujicí. Tak moj dedko sa ucastnil este SNP, po vojne bol u hraniciarov a strielal Banderovcov.