Satanista spálí kostel

17. srpna

RUSKO: Teprve 15letý Ignat Sharapov spálil ve městě Kondopoga skoro 250 let starý dřevěný pravoslavný kostel, který byl postaven v roce 1774 za vlády carevny Kateřiny II. Veliké (1729-1796). Sharapov, který se na soc. sítích prezentuje jako vyznavač satanismu, použil k zapálení 5 litrů benzínu. Jeden z nejstarších dřevěných kostelů v Evropě se mu podle jeho slov "nelíbil". 

3.3 /10

košík

Zhlédnuto: 19 794x Hodnocení: 3.3/10 Komentářů: 70 Kategorie: video

Značky: historie , rusko , oheň , dřevo , kostel , teenager , debil , dítě , požár , náboženství , satan , benzín , žhářství

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Mohli uhasit ten oheň tělem toho blbečka. Zmrd, stojí to 250 let, nedozírná kulturní památka a ten píčus to zapálí, protože se mu to nelíbí.....co je tohle za zkurvenou dobu?
staré drevené kostoly pálil aj Varg Vikernes v Nórsku už pred 26 rokmi, takže dobou to nie je. Predpokladám, že ten ruský mladík sa samotným Vikernesom dokonca inšpiroval. Hold niekto má žiaľ divokú pubertu.
čo má kostol s kultúrou? to máš pomýlené rovnako ako ten puk čo to zapálil
kostel je náboženská stavba, a náboženství je součástí kultury, 250 let starý kostel je kulturní památka.
Za celou historii lidstva bylo vypáleno a zbořeno tolik kostelů, mešit a dalších náboženských budov, že se to dá jen těžko spočítat. Akorát dneska se člověk hned o všem dozví a ještě to vidí na videu. Jinak žijeme v jedné z nejmírnějších a nejkulturnějších dob, byť se nás média neustále snaží přesvědčit o opaku...
Aha, katedrála v Miláně, v Remeši, Sagrada Família v Barceloně, tisíce kostelů postavených v gotice, baroku apod. nejsou součástí kulturního dědictví? I náboženské písně jsou kulturou. Význam kultury je, jak ta společnost celkově žije. Skákající černoši kolem ohně je kultura. To, že jíme příborem a ne rukama je kultura. Je to kultivace lidských činností po materiální i duchovní stránce. Teď si dej facku.
A speciálně pro tebe, už i to, že Češi nosí ponožky v sandálech, tak to už je taky kultura....a je to skvělá kultura. A až budou Slováci kulturně vyspělejší, tak ty ponožky budou taky hrdě v těch sandálech nosit.
to máš samozrejme pravdu, no ja som skôr narážal na "modernú" históriu, keďže písal čo je toto za skurvenú dobu. Predpokladám, že mladík sa nechal práve najznámejším nórskym vypalovačom kostolov inšpirovať.
samozrejme, že je aj historická stavba kostola súčasťou kultúry. Prečo by to mal mať pomýlené? Apropo dokonca ti aj naznačil, že ak chceš byť konečne kultúrne vyspelý ako naši západní susedia začni nosiť ponožky do sandálov. Takže krpce zaves konečne na klinec.
kostol ako všetky náboženské nemajú nič spoločne s kultúrou. je to nástroj na manipulovanie a ovládanie ľudí. podľa tvojho merídka je džihád kultúrna akcia rovnako ako vyberanie daní inkvizícia či vojenská prehliadka ... náboženstvo kultúru čiastočne ovplyvňuje ale iba do miery kedy má na kultúru vplyv. a čo sa týka kostolov tak za to že sú to monumentálne stavby neznamená že sú to kultúrne stavby ale stavby ktoré predstavujú moc.
Aha, tak nic no.....to nevadí, je pěkný, že si stojíš za svým názorem.

Zobrazit celou diskuzi