Satanista spálí kostel

17. srpna

RUSKO: Teprve 15letý Ignat Sharapov spálil ve městě Kondopoga skoro 250 let starý dřevěný pravoslavný kostel, který byl postaven v roce 1774 za vlády carevny Kateřiny II. Veliké (1729-1796). Sharapov, který se na soc. sítích prezentuje jako vyznavač satanismu, použil k zapálení 5 litrů benzínu. Jeden z nejstarších dřevěných kostelů v Evropě se mu podle jeho slov "nelíbil". 

3.3 /10

košík

Zhlédnuto: 19 790x Hodnocení: 3.3/10 Komentářů: 70 Kategorie: video

Značky: historie , rusko , oheň , dřevo , kostel , teenager , debil , dítě , požár , náboženství , satan , benzín , žhářství

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Nevím. Tisíci lety pokřivená demagogie nemá ve 21. století co dělat. Církev (ať už jakákoliv) , za celou historii lidstva neudělala nic dobrého. Po těch tisíci letech hrůzy a teroru ve jménu víry se porád drží ve společnosti jako něco normálního a přirozeného. Ano, tu a tam se najdou jedinci, kteří udělají hodně dobrého ve jménu víry, ale i tak je to jen jejich vlastní zásluha. Víra v "něco" je ok. Nic proti tomu nemám. Náboženství jako celek je největší zlo.
Mimochodem. Kostel jako takový sloužil primárně ke dvěma věcem. 1 - setkávání věřících a 2 - obranné místo a úkryt před nebezpečím. To je historický fakt. To, že si do ní církve narvou výzdobu, luxusní řezbu atd. už nemá s vírou co dělat. Je to jen rozežranost a marnivost.
souhlasim s tebou, ale to nic nemeni na tom, ze nicit to je naprosty nesmysl
Krásně napsané 👍
Rozvoj písma, vzdělanosti atd. má na svědomí církev. Mor, malomocenství a další nemoci, tomu také vzdorovala, víceméně sama, církev. Sirotčince, chudobince, starobince...církev. Samozřejmě, že mají krev na rukou a mohou za spoustu zlého, ale napsat, že církev neudělala NIKDY nic dobrého, je naprostá, ale naprostá zhovadilost.
Rozvoj vzdělanosti? Tím myslíš fakt, že tu snůšku blábolů Bibli výslovně nesměl číst normální člověk? Církev šlo vždy o jediné, udržení tupé populace, která bude na slovo poslouchat ji. "Vzdělanost" měla k dispozici tak maximálně šlechta a církevní hodnostáři. A ten, komu se to nelíbilo, ten skončil vzdělaně na hranici. A moru "vzdorovala" církev asi tak, že posílala inkvizici, která kvůli němu hledala a mučila v daných zemí domnělé čarodějnice za něj odpovědné.
Rozvoj vzdělanosti jako je třeba víra v placatou Zemi a její středobod vesmíru? Víra v čarodějnictví a následné upálení 100 000 nevinných obětí? Názor, který se neslučoval s Aristotelovskou fyzikou, byl považován za herezi a paradoxně právě kvůli "vzdělanosti" přišla spousta vědců o život při inkvizičním procesu, protože neuznávala ortodoxní doktríny církve.
Piš prosím normálně 😀
ale neprehanaj s tymi poctami obeti 🙂 kdejaky vladar zabil viac ludi.

Zobrazit celou diskuzi