Se7en

10. listopadu

Pár obrázků z natáčení kultovního thrilleru Sedm/Se7en z roku 1995. 

Zajímavosti z natáčení:

*Natáčelo se v Kalifornii a Pensylvánii. 

*Leland Orser (hrál toho týpka, co musel opíchat k smrti prostitutku) se na svou traumatickou scénu ve vyšetřovací místnosti připravoval tak, že nadechoval a vydechoval rychle, aby jeho tělo bylo přeplněno kyslíkem, což mu umožnilo hyperventilovat (druh dýchání, který je výrazně hlubší nebo rychlejší oproti normálnímu dýchání) po dobu natáčení. Také nespal několik dní, aby dodal své postavě dezorientovaný pohled.

*Brad Pitt při natáčení honičky uklouzl, prorazil rukou skleněnou tabuli a poranil si šlachu. Během několika dní byl herec zpátky na place, ale s rukou v sádře. Nebyl to zásadní problém, protože jeho postava se měla podle scénáře zranit, jenom né na ruce. Stačila ovšem drobná úprava scénáře.

*Do role Viktora, hříšníka lenosti, chtěl režisér David Fincher obsadit herce velmi vyzáblého. Na konkurz se dostavil herec Michael Reid MacKay, který v té době vážil necelých 41 kg. Herec roli dostal a režisér mu ze srandy při odchodu řekl, že by měl ještě do natáčení něco málo zhubnout. MacKay se na natáčení dostavil s váhou 38 kg. Jeden z triků, který jeho postavu dělal ještě více děsivě vyhublou, byly umělé zuby nasazené na hercův chrup, které opticky zmenšily jeho hlavu. 

*Brad Pitt  (Mills) se při natáčení seznámil s Gwyneth Paltrow (Tracy), která ve filmu hrála jeho manželku, a stal se z nich pár. Později se dokonce zasnoubili,  v roce 1997 se ale rozešli.

*Předtím, než Kevin Spacey (John Doe) začal natáčet svou první scénu, zeptal se režiséra Davida Finchera, jestli si má pro svou roli oholit hlavu. Ten mu na to odpověděl: "If you do it, I'll do it," v překladu: "Když to uděláš, jdu do toho taky." Oba byli tedy po celou dobu natáčení holohlaví.

*Předseda společnosti New Line Cinema Arnold Kopelson původně odmítl povolit natáčení šokující vrcholné scény, ale díky Bradu Pittovi (Mills), který prohlásil, že z filmu odejde, pokud bude konec upraven, ke změně nedošlo a režisér David Fincher mohl původní scénu natočit a použít.

 

9.2 /10

košík

Zhlédnuto: 22 133x Hodnocení: 9.2/10 Komentářů: 45 Kategorie: historie

Značky: usa , galerie , film , natáčení , 90.léta , hollywood , herec , kultura , david fincher , morgan freeman , brad pitt

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Markýz de Saďour 😄
Podle posledních informací na internetu mu nebylo nic dokázáno. Může mi někdo říct proč se přetáčí celý film a zakazuje se seriál kde Spacey hraje? Přinejmenším mi to přijde nefér vůči uživatelům Netlfixu, kteří Netflix využívají a platí i proto, aby viděli House of Cards.
  • Sert
  • 11.11.2017 13:17
Američanky jsou přecitlivělé.
Je to pedofil. Celý Hollywood je pedofilií bohužel prolezlý.
"Americká krása..."
Ten film ma potencial aspirovat na Oscara a mnoho dalsich oceneni a pripade, ze by Spacey zustal ve filmu, akademici by zadnou cenu neudelili.
Whats in the boooox! Super!!!
GDO JE KEVIN SPACEY DOPIČE, všude se teď o něm mluví a já ho neznám. Viděl jsem tucet filmů ale nevím o koho jde. Co to je kruva za pičovinu.
no asi astronaut ....
ty jsi ale kokot nekulturní
To je nejakej chciplej duchodce
  • adli
  • 11.11.2017 15:55
se tim jeste chlub ty demente vypatlanej, jestli ses fakt 8mi letej curacek co ho nezna tak si to vygoogluj a neblij tady
"kdo jste?"
"Kdo jste?" "Neil Armstrong" " Taky létáte? Můj syn ano, až na měsíc..." 😄
  • Aim9
  • 12.11.2017 21:37
nevadi, staci ze poznas krcmara a pani na poste.
  • Joan
  • 11.11.2017 01:59
jediný negři který mi nevadí......Freeman a Glover
A co Samuel? 😄
Proto ti je židé podsouvají, moc dobře to vědí.
ten mi přijde trochu namachrovanej !, ale ještě Smith je taky asi v pohodě
Výborný film.
  • TJ89
  • 12.11.2017 17:13
jeden z nejlepsich 🙂
WHATS IN THE BOX?! Ten film jsem mimochodem jeste nevidel, je to dobry? 😄
Vynikající.
dick in the box
Přesně vyjebanej halyvůd. Jediný pozitivní na tom vidím, že o tom natočej docela dobrej díl South Parku, typuju.
Do piče tipuju s měkkym a je to myšleno na ty prcající kauzy. Ten voprcal tu, ten ju nevoprcal, protože nechtěla a ten by oprcal toho a chtěl by, kdyby byl o pár let starší, protože je taky homohláda, to vše před 30 lety.
no jo "typuju" že budeš dement ale to neva každej nemůže být génius
Běž do piče, umíš jen kazit prcačky, hovado.
"Typuju?!" Hybaj zpět do 6.třídy!
Vy dva dementi jste to hodiny hledali ve slovníku, nebo jak vám uniklo, že se hned opravil?
a co jako? normalni clovek to napise na poprvy dobre
Hele mrdkoooo, ten argument proč ve slově tipuju použil y je ještê větší trapas, protože jako argument nevysvětluje vůbec nic. Takže oslovení dementi si nech pro oslovení maminky a tatínka.
Celý ten "hon na čarodějnice" okolo Spaceyho je velmi trapny. Nikdo nectí presumpci neviny,pro každýho je hned úchyl. Jako by celej halyvůd byl najednou nejsvětější místo na zemi a žádná "hérečka " nikdy neroztahla dobrovolne kopyta kvůli lepší roli.
Ano většina dala nohy do praku. O to směšnější, že ze sebe dělají zneužívané chuděrky. A přitom jsou to laciné kurvy.
  • Zeck
  • 10.11.2017 23:11
Spacey je gay a v jeho případě jde o obtěžování v té době nezletilého chlapce. Samozřejmě je to strašně dlouho a už se nedá ani dokázat, že to udělal. Sám se mu omluvil, ačkoliv si incident nepamatuje, což mu věřím. Dále bych to v jeho případě neřešil, je to promlčené a on musí být považován za nevinného. Tvůrci se ho zbavují kvůli potenciální ztrátě zisků, má stigma. Ne kvůli tomu incidentu. Weinstein je starý prase, jeho současná grilovačka mi nevadí.
Co jsem slyšel, tak se toho na něj začalo objevovat víc, včetně přímo lidí z House of Cards . Což samozřejmě můžou být kecy od lidí, kteří se chtějí zviditelnit. A navíc Spacey je prý arogantní blb, takže bych se ani nedivil, kdyby ho někdo chtěl takhle potopit.
To jsem nevěděl, díky za info. Těžko říct, tohle je ve věcí soudů, jak rozhodnou o jednotlivých případech. Rozhodně nezastávám názor, že jde o feministické spiknutí, ale taky netvrdím, že některá nařčení nemohou být vymyšlená. Nemám k tomu postoj. K 30 let starým incidentům ale ano. Pokud neexistují fyzické důkazy, že se tak stalo, je to ztráta času.
Spacey a ostatni...... jsou to slabosi, ze se nechaj takhle vlacet... At se podivaji na Babise, jaka je to bezobratla kurva a po vsem, co ma za sebou stoji vzprimene 😉