Smrt školáka s covidem

01. ledna

USA: Takto vypadal pokoj 13letého Peytona Baumgartha, který zemřel v dětské nemocnici SSM kardinála Glennona v St. Louis. Jeho matka Stephanie měla 25. října 2020 pozitivní test na koronavirus. Ona i její syn, který trpěl astmatem a problémy se štítnou žlázou, pociťovali mírné příznaky a naordinovali si karanténu. „Jeho příznaky se nezdály být života ohrožující. Kromě sledování filmů na Netflixu jsme toho moc nedělali,” popisuje. O čtyři dny později ale zpozorovala, že Peytonovi dělá problém mluvit a zmodraly mu nehty. Ihned zamířili do nemocnice, kde chlapec dostal invalidní vozík. Matka pak od lékařů zjistila, že hladina kyslíku v jeho těle klesla na pouhých 44 procent (hladina kyslíku v těle zdravého člověka je mezi 95 a 100 procenty). Asi hodinu byl na pohotovosti a poté lékaři rozhodli, že ho musí dát na ventilátor. Nasadili mu extrakorporální membránovou oxygenaci (ECMO), při které dochází k umělému okysličení červených krvinek a odstranění oxidu uhličitého. Jeho stav se pak náhle zhoršil a začal krvácet. Měl tak velké záchvaty kašle, že začal v podstatě krvácet do hrudníku. Chirurgové se pokoušeli nahradit ECMO a prováděli KPR (kardiopulmonální resuscitace — metoda s cílem oddálení klinické smrti), aby mu pomohli cirkulovat krev, protože jeho puls byl slabý a hladina kyslíku nízká. Snažili se mu rychle vyměnit hadičky v krku, ale když se krev v hrudníku nahromadila, vykašlal ji přes celý pokoj. Hodinu a 15 minut se mu tým deseti zdravotních sester a čtyř lékařů snažil zachránit život. Stephanie fotky zveřejnila v naději, že to lidi přiměje brát COVID-19 vážně a dodržovat nařízení.

7.8 /10

košík

Zhlédnuto: 42 746x Hodnocení: 7.8/10 Komentářů: 161 Kategorie: galerie

Značky: usa , krev , nemocnice , onemocnění , teenager , dítě , krvácení , missouri , ventilátor , epidemie , koronavirus , kašel

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Smutné. Ale očividně obézní se špatou životosprávou a jak se píše, navíc astma a špatná štítná žláza tomu určitě dost pomohly. Covid je vážná nemoc ale takových je na světě spousta.
do jedné věty napíšeš "obézní se špatnou životosprávou" a "špatná štítná žláza" a vůbec ti to nedocvakne jo...
To že máš špatnou štítnou žlázu automaticky nezamená že budeš vypadat jak sud s nohama. O důvod víc jíst zdravě. "Řada lidí se vymlouvá, že přibírá právě kvůli poruše štítné žlázy. To ale spíše souvisí se vzniklou únavou, omezením pohybu a preferencí nezdravých jídel."
Ano spousta lidí se vymlouvá na problémy se štítnou žlázou, ale ten kluk měl hypotyreózu (je to dohledatelné), která se téměř vždy projevuje nadměrným nabíráním váhy. Takže vy paka vidíte tlustého kluka, víte že měl dle popisu problémy se štítnou žlázou, ale stejně o něm automaticky všichni soudíte, že to bylo tlusté prase, co se přežíralo mekáčem a jeho matku by měli zavřít za to, že to povolila. Jste k smíchu.
Tyhle kecy miluju kurva 😃 Kaloricky prijem/vydej neojebes protoze to je neojebatelna fyzika 😃 Kdyz budes zrat a hybat se tak akorat tak proste nemas z ceho nabrat 20kg sadla 😃 Vymluit se na stitnou zlazu a jine problemy muzes.. ale je to stale jen vymluva. 4 dny nic nedelat jen cumet do bedny a zrat sracky..
Nevím jestli neumíš číst nebo jsi tak absolutně mimno, ale... o čem to tady meleš? Dokáže ten tvůj malinký mozeček pochopit něco jako nemoc? Jak můžeš říct, že někdo, kdo má diagnostikovanou hypotyreózu, se vymlouvá na štítnou žlázu? To je jako bych ti řekl, že když jsi na chemoterapii a máš úbytek váhy a ztrátu vlasů, tak za to může tvoje špatná strava, protože příjem/výdej neojebeš. Jo a měl bys při té chemce chodit víc do fitka. Ty fyziko...
Ze ty patris mezi ty vyzrane jedince 😃 proto se te to tema tak dotklo ? 😃 Rekni mi pane moudry z ceho chces pribirat kdyz se budes drzet na hranici kalorickeho deficitu ? z enerige z vesmiru ? vystrc hlavu z te svoji tluste prdele a trochu premyslej nez ze sebe udelas jeste vetsiho kokota 😘
Zaujímavé, že v Afrike a koncetrákoch tým nikto netrpel 😝
Tam nemají na štítnou žlázu peníze, tak ji nemůžou žrát v takovém množství a proto nemají problém se štítnou žlázou.
Chápu, že jsi malé dítě s nízkým IQ a proto neumíš nic lepšího než přesměrovávat své dětské frustrace na jiné lidi. Ale aspoň než napíšeš absolutní blbost, běž si zjistit jak funguje zmíněná nemoc, jaký má vliv na člověka, jak funguje metabolismus a jeho poruchy a opět, jaký mají vliv na člověka. A ne, metabolismem se fyzika skutečně nezabývá, budeš muset sáhnout jinam. Ale věřím, že dokážeš alespoň použít vyhledávač a dovzdělat se.
Btw tak mě napadá, nechceš jít do medicíny? Lidé při různých nemocech různě přibírají, hubnou nebo dokonce umírají a evidentně nikoho v celém oboru nikdy nenapadlo zamyslet se nad tím, že jde přece čistě jen o špatnou stravu. Že se prostě musí jen držet na hranici kalorického deficitu a že se každý jeden nemocný vlastně jen na svou nemoc vymlouvá. Věřím, že s tímto přístupem změníš životy milionům lidí a uděláš díru do světa.
A poslední věc - kdybych si měl vybrat, tak raději ztloustnu než být hlupák, který si nevidí dál než na špičku nosu jako ty. Zhubnout může zdravý člověk kdykoli, ale ty zůstaneš hlupákem do konce života. Akorát tebe to nebolí, bolí to jenom lidi kolem tebe.
Problem se stitnou zlazou a tim i zpomalenym metabolismem ma i clen me rodiny.. stihly vysportovany mlady muz 🙂 Nevim proc do toho tahas chemo a ztratu hmotnosti.. to je snad trochu neco jineho pane doktore 😃
Aby jsme to nejak ukoncili 🙂 Tvrdis ze pokud mam hypotyreozu, automaticky jsem becka sadla ? Kdyz denne ubehnu 6km a kazdou nedeli 20km a 3x tydne dam poradny silovy trenink..pitny rezim cista voda a ne cocacola 🙂 Spocitam si jidelnicek slozeny z normalnich potravin a ne sracek z mekace.. Porad si myslis ze kdyby tohle ten burtik delal ze by vypadal takhle ? Pokud totiz jen sedis u bedny a zeres tak nemusis mit ani hypotyreozu 😃
Jak jsem psal, běž udělat díru do světa medicíny. Tvé znalosti evidentně přesahují doslova všechny lékaře a lidi zabývající se medicínou na světě, takže se fakt nezrtatíš.
A proč do toho tahám chemo? Byl to příklad. Příklad se uvádí v případě, že někdo nemá dostatečnou kapacitu pochopit probírané téma. V tom případě se vezme něco jednoduššího a použije se to jako příklad, abys to pochopil. To, že nejsi schopen pochopit ani princip příkladu vypovídá něco o tvé... rád bych řekl inteligenci, ale nedokážu to slovo spojit s tvou osobou.
Pokud někoho, kdo je tlustý a má diagnostikovanou hypotyreózu automaticky označíš za bečku sádla, která jenom žere a může si za to sama, tak jsi prostě neskutečně okázale hloupý člověk. Pořád tady meleš něco o stravě a pohybu, ale stačilo by, aby sis alespoň dal do googlu tu nemoc a na wiki si našel příznaky tohoto onemocnění, abys pochopil, jak mimo jsi. Ale i na to použití vyhledávače a čtení jsi prostě příliš jednoduchá opice.
Ve tvem pripade to nebyl priklad ale totalni picovina 😃 Bavime se tady o astmatu a stitne zlaze a ty do toho zacnes o rakovine a ztrate hmotnosti 😃 Nepis vyhybave sracky a postav se k te odpovedi jako chlap 🙂 Ja tvrdim ze termodynamiku neojebes a pokud spravne vybalancujes vydej a prijem energie tak kurva nemuzes nabirat 😃 ANO nebo NE
Já se ničemu nevyhýbám. To co tady píšeš je samozřejmost pro každého ZDRAVÉHO člověka. To nepíšeš žádnou novinku, ačkoli chápu, že pro tebe je to vysoká škola. Ale pokud má někdo nemoc, díky které třeba sotva dokáže spát, je malátný a neschopný větší námahy, trpí bolesti kloubů a s tím vším spojenou psychosomatikou... a ty mi tady na to tvrdíš, že je to jen o stravě a přijmu/výdeji, tak fakt nechápeš o čem mluvíš. Máš empatii na úrovni houpacího koně.

Zobrazit celou diskuzi