Smrt školáka s covidem

01. ledna

USA: Takto vypadal pokoj 13letého Peytona Baumgartha, který zemřel v dětské nemocnici SSM kardinála Glennona v St. Louis. Jeho matka Stephanie měla 25. října 2020 pozitivní test na koronavirus. Ona i její syn, který trpěl astmatem a problémy se štítnou žlázou, pociťovali mírné příznaky a naordinovali si karanténu. „Jeho příznaky se nezdály být života ohrožující. Kromě sledování filmů na Netflixu jsme toho moc nedělali,” popisuje. O čtyři dny později ale zpozorovala, že Peytonovi dělá problém mluvit a zmodraly mu nehty. Ihned zamířili do nemocnice, kde chlapec dostal invalidní vozík. Matka pak od lékařů zjistila, že hladina kyslíku v jeho těle klesla na pouhých 44 procent (hladina kyslíku v těle zdravého člověka je mezi 95 a 100 procenty). Asi hodinu byl na pohotovosti a poté lékaři rozhodli, že ho musí dát na ventilátor. Nasadili mu extrakorporální membránovou oxygenaci (ECMO), při které dochází k umělému okysličení červených krvinek a odstranění oxidu uhličitého. Jeho stav se pak náhle zhoršil a začal krvácet. Měl tak velké záchvaty kašle, že začal v podstatě krvácet do hrudníku. Chirurgové se pokoušeli nahradit ECMO a prováděli KPR (kardiopulmonální resuscitace — metoda s cílem oddálení klinické smrti), aby mu pomohli cirkulovat krev, protože jeho puls byl slabý a hladina kyslíku nízká. Snažili se mu rychle vyměnit hadičky v krku, ale když se krev v hrudníku nahromadila, vykašlal ji přes celý pokoj. Hodinu a 15 minut se mu tým deseti zdravotních sester a čtyř lékařů snažil zachránit život. Stephanie fotky zveřejnila v naději, že to lidi přiměje brát COVID-19 vážně a dodržovat nařízení.

7.8 /10

košík

Zhlédnuto: 42 750x Hodnocení: 7.8/10 Komentářů: 161 Kategorie: galerie

Značky: usa , krev , nemocnice , onemocnění , teenager , dítě , krvácení , missouri , ventilátor , epidemie , koronavirus , kašel

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Smrt dítěte je smrt dítěte a jako taková je vždy předčasná a smutná. A je fuk, jestli to dítě bylo tlusté nebo hubené... Hezkou smrt ten kluk rozhodně neměl.
Ale zcela zaslouzenou, svym zivotnim stylem to mu nahral na smatch.
Každej jsme nějakej. Ty jsi zase tupá píča, která do věty o deseti slovech nasere dvě chyby.
Se poser kryple.
Ani ty tri slova nezvladne bez chyby... To neni "zdrave sebevedomi", to je obycejna debilita! 🙂
fotr vas mel nastrikat na drzku vasich bezcenych matek.

Zobrazit celou diskuzi