Smrt školáka s covidem

01. ledna

USA: Takto vypadal pokoj 13letého Peytona Baumgartha, který zemřel v dětské nemocnici SSM kardinála Glennona v St. Louis. Jeho matka Stephanie měla 25. října 2020 pozitivní test na koronavirus. Ona i její syn, který trpěl astmatem a problémy se štítnou žlázou, pociťovali mírné příznaky a naordinovali si karanténu. „Jeho příznaky se nezdály být života ohrožující. Kromě sledování filmů na Netflixu jsme toho moc nedělali,” popisuje. O čtyři dny později ale zpozorovala, že Peytonovi dělá problém mluvit a zmodraly mu nehty. Ihned zamířili do nemocnice, kde chlapec dostal invalidní vozík. Matka pak od lékařů zjistila, že hladina kyslíku v jeho těle klesla na pouhých 44 procent (hladina kyslíku v těle zdravého člověka je mezi 95 a 100 procenty). Asi hodinu byl na pohotovosti a poté lékaři rozhodli, že ho musí dát na ventilátor. Nasadili mu extrakorporální membránovou oxygenaci (ECMO), při které dochází k umělému okysličení červených krvinek a odstranění oxidu uhličitého. Jeho stav se pak náhle zhoršil a začal krvácet. Měl tak velké záchvaty kašle, že začal v podstatě krvácet do hrudníku. Chirurgové se pokoušeli nahradit ECMO a prováděli KPR (kardiopulmonální resuscitace — metoda s cílem oddálení klinické smrti), aby mu pomohli cirkulovat krev, protože jeho puls byl slabý a hladina kyslíku nízká. Snažili se mu rychle vyměnit hadičky v krku, ale když se krev v hrudníku nahromadila, vykašlal ji přes celý pokoj. Hodinu a 15 minut se mu tým deseti zdravotních sester a čtyř lékařů snažil zachránit život. Stephanie fotky zveřejnila v naději, že to lidi přiměje brát COVID-19 vážně a dodržovat nařízení.

7.8 /10

košík

Zhlédnuto: 42 555x Hodnocení: 7.8/10 Komentářů: 161 Kategorie: galerie

Značky: usa , krev , nemocnice , onemocnění , teenager , dítě , krvácení , missouri , ventilátor , epidemie , koronavirus , kašel

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Von ten kovid zas nebude tak špatnej, aspoň to pročistí tyhle zmetky, který už od narození potřebujou furt doktora. Astma alergie, samej zmrd co by tu jinak stejně nebyl.
A V ČR bychom to platily my vsichni co chodime pravidelne makat.
to budeš snad tak jako tak
DOufám,že se ti narodí alergicke děcko, ale vlastně ty jsi impotetní. neva

Zobrazit celou diskuzi