Štítovec lodivod

29. června

Štítovec lodivod (Echeneis naucrates) je ryba z čeledi štítovcovití (Echeneidae) a rodu štítovec. Druh popsal Carl Linné roku 1758. Štítovec lodivod je hojně rozšířená ryba, která se vyskytuje v teplých mořích a oceánech po celém světě. Žije v menších hloubkách, může se vyskytovat při pobřeží i v otevřeném moři. Druh lze snadno odlišit pomocí hřbetní ploutve, která se přeměnila na sací disk na vrcholu hlavy. Díky této adaptaci se ryba může pomocí podtlaku přisát na své hostitele, často na žraloky, mořské želvy, větší druhy ryb, kytovce nebo i lodě, se kterými putuje po moři.

9.6 /10

spartanDC

Zhlédnuto: 25 854x Hodnocení: 9.6/10 Komentářů: 12 Kategorie: příroda

Značky:

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
pridam info z wiki, ktere spartan pri kopirovani nedocetl: Pro schopnost přisávat se štítovce také využívají někteří domorodí rybáři, kteří štítovcům přiváží na ocasní ploutev lano, pustí je do vody a jakmile se štítovec přisaje k většímu hostiteli, rybář štítovce vytáhne i s úlovkem
To by se líbilo starý by si ji dala mezi nohy.
hi-tech ryba🦈
Shark sucker 😂
  • Otak
  • 29.06.2020 12:45
Takhle nějak se přisaje zlatokopka kundou na chlapa s prachama.
Pochybuju že s tim máš nějaký zkušenosti, maximálně z pozice tý šlapky 😃
K vidění je těch případů dost.
Každé ženské bez výjimky jde hlavně o prachy, rozdíl je jen v tom, jak umně to dokáží maskovat a skrývat společensky přijatelným způsobem.
Tak už vieme, čo robil pán z videa nižšie o "šiltovke". On si chcel len vyrobiť na hlave sací disk.
černý pasažér v MHD
To by se hodilo Fešákovi ne? 😃
me taky, nemusel bych uz chodit nikdy. 😁