Strážníci zachránili mladou ženu před skokem ze Svinovských mostů

03. září

Minulý týden došlo v Ostravě k dramatické situaci, kdy strážníci městské policie zachránili život mladé ženy, která se pokusila skočit z mostu na Svinovských mostech do kolejiště. Díky jejich rychlé reakci a empatickému přístupu se podařilo tragédii zabránit.

 

Událost se odehrála ve středu hodinu po půlnoci. Strážník obsluhující kamerový systém si na zastávce MHD Svinovské mosty, ve směru do centra, všiml neobvyklého chování mladé ženy. Jednalo se o 21letou dívku, která nervózně přecházela po nástupišti a nakonec zamířila k mostu vedoucímu přes železniční koridor. Nejprve se rozhlížela dolů z mostu, a poté se rozhodla přelézt zábradlí. Zůstala stát na druhé straně, zády k zábradlí, přidržujíc se ho rukama.

 

Strážník okamžitě vyslal na místo nejbližší hlídku. Strážníci Jakub Mikula a Anna Podrojko dorazili na místo během několika minut a našli ženu již stojící za zábradlím. Snažili se s ní navázat kontakt a po chvíli se jim podařilo získat její důvěru. Žena jim sdělila své jméno a oba strážníci pokračovali v rozhovoru s cílem přimět ji k návratu do bezpečí. Jejich trpělivý a empatický přístup nakonec vedl k tomu, že žena přelezla zábradlí zpět na nástupiště.

 

Po zajištění bezpečí mladé ženy strážníci přivolali zdravotníky, kteří ji převzali do své péče. Celý případ si poté převzala Policie České republiky, která bude pokračovat ve vyšetřování.

 

Zásah ostravských strážníků ukázal, jak důležitá je jejich přítomnost a schopnost rychle a profesionálně jednat v krizových situacích. Díky tomu byl zachráněn život mladé ženy, která se ocitla v těžké životní situaci.

9.3 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 5 230x Hodnocení: 9.3/10 Komentářů: 8 Kategorie: video

Značky: policie , pokus , policista , skokan , most , ostrava , policistka

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Super job, aj ked na to podla mna trenovany nebol zvladol to super. Obaja frajeri aj kolegyna, chudak baba ... Snad to dobre dopadne 😕 niekedy ten zivot hadze kockami drsne
třetí vodoznak bych dal přes ty titulky
tiez ma to napadlo
Je ze slovenska
Celkom by ma zaujímal dôvod,prečo to chcela spravit taká mladá
vacsinou laska (aka chlap curak, zenska sa nanho moc namotala), alebo neliecene psychicke problemy
väčšinou alkohol