Útok nožem vedl k vážnému zranění důstojníka

12. října

V úterý Úřad generálního inspektora zveřejnil zprávu s videozáznamem incidentu, při kterém policisté stříleli na muže, který napadl jednoho z nich nožem. Tento incident se odehrál 5. října brzy ráno, když byli policisté povoláni na Terry Place v Bridgeportu kvůli hlášení o „psychicky narušené osobě“.

 

Policie dorazila na místo kolem jedné hodiny ráno a na verandě domu komunikovala s mužem identifikovaným jako 45letý Huntley Jackson. Jackson křičel, že neodejde bez boje, což přimělo čtyři policisty, aby se ho pokusili přesvědčit, aby spolupracoval.

 

Videozáznam z tělesných kamer ukazuje, jak policisté klepají na skleněné dveře a žádají Jacksona, aby je odemkl. Policistka Marie Cetti se pokusila otevřít dveře pomocí kapesního nože. Ve chvíli, kdy byly dveře odemknuty, Jackson náhle vyšel ven, vyhrožoval zabitím a zaútočil nožem na Cetti.

 

Během útoku na Cetti vystřelil policista Jesse Jimenez dvě rány na Jacksona. První střela padla pouhé čtyři sekundy poté, co Jackson zaútočil. Po střelbě Jackson padl na verandu, ale stále držel nůž. Policisté ho opakovaně vyzývali, aby nůž odložil a nehýbal se. Poté Jimenez vystřelil znovu, dvakrát zasáhl Jacksona do trupu.

 

Jackson během útoku bodl policistku Cetti do ramene, krku a hlavy. Byla okamžitě převezena do nemocnice, kde byla ošetřena. Podle sobotní zprávy byla později propuštěna. Jackson byl také hospitalizován a podstoupil operaci, po níž byl jeho stav označen jako stabilní.

 

Jackson čelí několika obviněním, včetně pokusu o vraždu, útoku na veřejného činitele, vyhrožování a držení nebezpečné zbraně. Jeho kauce byla stanovena na 750 000 dolarů, a další soudní řízení proběhne 22. října.

 

Policisté zapojení do incidentu byli podle policejního protokolu dočasně přeřazeni na administrativní práci, dokud vyšetřování neukončí Úřad generálního inspektora ve spolupráci s dalšími orgány.

7.0 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 4 038x Hodnocení: 7.0/10 Komentářů: 7 Kategorie: policie

Značky: pov , policista , střelba , zbraň , nůž , policistka , ohrožení

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Keby sa to stalo na vyjebanom Slovensku, už by Šimečka mudroval, že zlyhali policajné zložky 🤣
minuskujuce progresivne pičky 🖕🖕🖕🖕🖕😂
plus provaz za ten povalenej květináč.
Jeho kauce byla stanovena na 750 000 dolarů....Tady vidíte jak funguje soudní systém klidně můžete ztranit nožem policistu a vyplatit se klidně i z pokusu o vraždu a pak si vesele někde zmizet (trestně stíhaný na svobodě). Takže vcelku lze říci, že kauce v této výši není určená pro to aby se vykoupil obyčejný člověk ale jenom zbohatlý kriminálník. 🙂
Maria fakt není důstojník, "officer" znamená něco jako "ruka zákona".
Proč ho nedorazil!? 😳
To máš podobné, Proč ho zachraňovali? Aby to mohli soudit?