Vampire Murders

30. března

USA: 16letý Roderick Justin "Rod" Ferrell (nar. 28. března 1980) z Kentucky o sobě tvrdil, že je 500 let starý upír jménem Vesago (jde o postavu ze hry Vampire: The Masquerade, kterou byl posedlý). Ferrell dokonce založil kult nazvaný ‘’Vampire Clan’’, do kterého se přidali Heather Wendorf a Howard Anderson. V roce 1996 Heather požádala Roda, aby jí pomohl utéct z domova, protože její život byl údajně peklo. Rod a jeho klan však raději vymysleli plán, který zahrnoval vyvraždění její rodiny.

V noci 26. listopadu 1996 vnikli Rod a jeho komplic Howard do domu, kde bydlela Heather a její rodiče. Dostali se tam přes odemčenou garáž a vzali tam páčidlo. V obýváku našli jejího otce, 49letého Richarda Wendorfa, který spal na své pohovce. Ferrell ho páčidlem začal mlátit do hlavy a hrudníku. Při činu je přistihla matka Heather, 46letá našla Naomi Wendorf, která se vrátila ze sprchy a kterou Ferrell taky udeřil do hlavy a prorazil ji lebku. Později tvrdil, že ji chtěl nechat žít, ale ona na něj hodila šálek horké kávy, což ho prý nasralo. Na Richardovo tělo vypálil písmeno "V", jako znak svého upírského klanu. 

Rod, Heather a Howard poté uprchli přes čtyři státy do Baton Rouge v Louisianě, kde byli 4 dny po vraždách dopadeni. 

12. února 1998 se tehdy 17letý Ferrell k vraždám přiznal. Zbylé členy klanu označil za nevinné, když vyšetřovatelům tvrdil, že s ním pouze cestovali. Jeho advokáti u soudu prohlašovali, že je šílený a že trpí duševními poruchami (schizofrenií a Aspergerovým syndromem). 

Ferrell byl odsouzen k smrti, čímž se stal nejmladší osobou ve Spojených státech odsouzenou k tomuto trestu. Nakonec mu ho ale zmírnili na doživotí bez možnosti propuštění. Dnes je mu 38 let a sedí ve věznici Columbia C.I. Annex na Floridě. 

7.2 /10

košík

Zhlédnuto: 33 972x Hodnocení: 7.2/10 Komentářů: 46 Kategorie: historie

Značky: hnus , galerie hnusu , mrtvola , smrt , florida , psychopat , 90.léta , teenager , páčidlo , upír , vampír

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
  • Zeck
  • 31.03.2018 00:23
Od 500 let starého upíra bych očekával, že je spíše vysaje do dna než umlátí páčidlem ve spánku. Každopádně je ten jeho účes dost strašný, na to, že měl půl tisíciletí aby našel alespoň jednoho průměrného kadeřníka. Dcerka se mimochodem povedla, řešit útěk z domu vyvražděním rodičů je originální průběh puberty. Snad hnije taky v cele a upírsky vysává péra dozorcům.
Jak nejmladsi? Vzdyt mu bylo 501 let 🙂
sympatickej kluk, a jde vidět, že umí i pracovat s páčidlem, toho je v lochu škoda 😄
Ještě že mu dali doživotí si představte potkat takovýho ksichta v tramvaji chudáci spoluvězni pokud není na samotce
Mimochodem, musej myslet deskovku (PC hra v roce 1996 ještě neexistovala, první vyšla 2000), jak jsem právě zjistil z Wikipedie. Jsem ani nevěděl, že ty hry mají nějakou předlohu. Každopádně týpek dement a jak dement vypadá...
Už to vídím, jak bylo plno keců, že hry vedou k násilí a bla bla bla!!! Hraju už přes 20 let a ještě jsem nikoho nezabil, ale musím přiznat, že jsou lidi co to maj dost nahnuté!! 🙂 Jinak s tím jeho vzhledem by se jako upír docela slušně uchytil u filmu, ani maskéři by se nemuseli moc snažit! :disappointed 🙂
ty už s tim hraním uplně přestaň kundo, si zralej k nám na pavilon č.27
Závídíš co?? V pavilonu č.27 je asi víc volnosti než u "chovance č.13"....:)
Z pavilonu č. 13 sme tu brutální terapii přežili jen čtyři. Já , "Kunda všech píč" "Chuva" a "SERÁK".
Skrillex
Jedno páčidlo a jak dokáže pokazit den.
  • bumr
  • 30.03.2018 10:37
Čurák 😄
Still better lovestory than Twilight.