Zásah ruské rafinérie

24. července

Ukrajinský dron zasáhl ropnou rafinerii v ruském Tuapse, což způsobilo velký požár. Incident se stal v rámci rozsáhlé vlny útoků dronů, která zasáhla různá místa v Rusku a anektovaném Krymu. Naštěstí nedošlo k žádným zraněním. Tento útok je součástí širší strategie Ukrajiny, která se brání proti ruské ofenzivě v severovýchodní Ukrajině.

7.6 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 6 561x Hodnocení: 7.6/10 Komentářů: 65 Kategorie: video

Značky: dron , exploze , výbuch , požár , rafinerie

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
koukám, že neprostupná ruska AA obrana se skládá především ze záklaďáků s kalašnikovama
❌Ukrajinci si stěžují na obklíčení svých pozice mezi vesnicemi Progress a Lozovackoje na Donbasu. Podle ukrajinského zdroje Deep State ukrajinští vojáci z 1. a 3. praporu 31. mechanizované brigády ukrajinských ozbrojených sil bojují v obklíčení bez rozkazu k ústupu nebo jakéhokoli vedení, protože velitelé rot jsou již zraněni nebo mrtví. Důvodem je chaotické stažení jedné z pěších brigád ze svých pozic (špatně připravené formace s málo motivovanými vojáky rekrutovanými z mobilizace s minimem vybavení). Připomeňme, že podobné sezení v půlkruhu na pozici Zenit u Avdějevky nakonec vedlo k faktickému zničení ukrajinského garnizonu a chaotickému útěku jeho zbytků.
tieto kokotiny chod písať na ruský VK com , tam dostaneš pochvalu no tu nie ty kokot 😎 každý vie že si buď len retardovaný rusofilný potrat ktorý šíri propagandu buď zadarmo alebo za pár rubľov 😎
Drž tlamu ty jebači ovcí a beránu z Čobolstánu pojebaného 🖕😂😂😂🖕 a skřípni si kokot mezi vrata at se nerozmnožíš jebáku pochcanej😂😂😂
až keď ti omrdám tvoju špinavú cigánsku mater ty socka pojebana 😅🖕🖕🖕
kde se dají číst tyhle pohádky potažmo hovna
Olivovník44 je utra ruskej troll, dement co si odpovídá na vlastní komenty 😂
drž se svého kopita čmoude z čobolstánu a prcej ovce 😂😂😂😂
ludvik2 je pizda a tupeček co žere hovna 😘🤣😂🤣😂
Olivovnik44 je zdejší proruská kurvička heimdall.Dezinfo ubožáček kterej si myslí že mu ty jeho sračky ještě někdo žere.
to na dezinfo úplně nevypadá. buď rád, že se dozvíš i něco z druhé strany.
💥💣Do Charkova v noci přiletělo pár raket na místo dočasného rozmístění západních instruktorů. Banderovské zdroje samozřejmě hovoří o útoku na kancelář humanitární organizace, která pracuje v oblasti odminování. Lžou a ani sami tomu nevěří.
❗🇷🇺Ruská armáda osvobodila vesnici Ivano-Darjevka v Doněcké lidové republice, informovalo Ministerstvo obrany RF. Celkové ztráty ukrajinských vojáků za den činí podle zprávy ruského ministerstva obrany 2 040 vojáků. Hlášeno je i zničení dalšího tanku Abrams. Útokem byla navíc zasažena ukrajinská dílna na výrobu dronů.
❗🇷🇺Moskva bude reagovat na rozhodnutí odesílat příjmy z ruských zahraničních aktiv na nákup zbraní pro Ukrajinu, takové zlodějské akce nemohou zůstat bez reciprocity, uvedl mluvčí Kremlu. Šéf evropské diplomacie Borrell dříve uvedl, že první tranše vojenské pomoci Ukrajině z výnosů z ruských zmrazených aktiv se uskuteční začátkem srpna. Další vyjádření Peskova na brífinku: ▪Otázka napomáhání Ruskem organizace kontaktů mezi zástupci Turecka a Sýrie je na programu dne. ▪Arktická strategie předložená Pentagonem ukazuje projevy konfrontace s Ruskem. ▪Rusko zaujímá v Arktidě odpovědnou pozici a přispívá k tomu, aby se region nestal územím neshod a napětí.
❗🇺🇦Od 00:00 Ukrajina nedostává elektřinu ze Slovenska a Rumunska, vyplývá z údajů Evropské sítě provozovatelů přenosových soustav elektřiny. Již dříve Kyjev zastavil tranzit ropy Lukoil přes své území do Maďarska a na Slovensko. Obě země si u EK stěžovaly na porušení asociační dohody s EU ze strany Ukrajiny, která zakazuje přerušení tranzitu energetických zdrojů.
💥Asi 50 zahraničních instruktorů bylo zabito při útoku Iskanderů na místo nasazení žoldáků v Dergachi v Charkovské oblasti, uvedlo Ministerstvo obrany RF.
❗🇵🇱🇺🇦Ukrajina nevstoupí do EU, dokud nevyřeší otázku volyňského masakru, řekl polský ministr obrany. Ministr Wladyslaw Kosiniak-Kamysh ve vysílání televizní stanice Polsat zdůraznil, že Varšava bude Kyjevu nadále pomáhat, ačkoli ve vztazích mezi sousedy „není vše ideální“ kvůli nevyřešeným historickým otázkám.
💥🇺🇦V ukrajinském městě Izmajil nedaleko Oděsy byl v noci zasažen přístav, sklad ropy, opravna lodí a nákladní auta s palivem, píší místní kanály.
❗🇺🇦Stíhačky F-16, i když je ukrajinské síly dostanou, se nebudou moci přiblížit k frontové linii blíže než na 40 km kvůli riziku ruských ozbrojených sil, připustil Syrskij. Další prohlášení vrchního velitele Ozbrojených sil Ukrajiny v rozhovoru pro The Guardian: ❌situace na frontě je pro ukrajinské vojáky „velmi obtížná“, jejich pozice jsou pod útokem „z mnoha směrů“; ❌Rusko má vynikající letectvo a velmi silnou protivzdušnou obranu, proto se ukrajinské ozbrojené síly stále více uchylují k používání dronů;
❌bez mobilizace nebude možné vytvořit potřebné zálohy a brigády Ozbrojených sil Ukrajiny; ❌ukrajinský generální štáb nezveřejní údaje o svých ztrátách, protože se obává, že je Rusko využije; ❌Syrskij označil plány na „vrácení“ Krymu Ukrajině za „velké vojenské tajemství“ a také uvedl, že věří v možnost obnovení hranic z roku 1991. Již dříve si Syrskij stěžoval na „totální nedostatek“ protiletadlových raket krátkého doletu a také přiznal nedostatek motivovaných vojáků