Zhroucení kontejnerového jeřábu v přístavu Keelung

Včera

V přístavu Keelung došlo ke zhroucení kontejnerového jeřábu během dodávky nových jeřábů pro společnost China Container Terminal Corporation. Podle zpráv Taiwan News se incident stal 14. října kolem 14:00 místního času, kdy nákladní loď Yuzhou Qi Hang narazila do stávajícího jeřábu na molu 20 při přepravě nově zakoupeného jeřábu. Následkem srážky se jeřáb na pevnině zřítil.

 

Nikdo nebyl zraněn a jedinou škodou byl poškozený kontejner. Probíhá vyšetřování okolností této nehody.

 

Zástupce ředitele přístavu Song I-ching vysvětlil, že nákladní loď přepravovala nový kontejnerový jeřáb jako náhradu za starší model. Příčina srážky však zůstává nejasná. Po incidentu budou úředníci posuzovat škody, aby určili odpovědnost, a mezi společností China Container Terminal Corporation a přepravní společností se budou vést jednání o náhradě škody.

 

Cena nového kontejnerového jeřábu je odhadována na 300 milionů NT$ (215 milionu českých korun). Zhroucení jeřábu způsobilo narušení lodní dopravy na mole 20 a v sousedním mole 21, kde bylo pro nový jeřáb vyčleněno místo od 14. do 18. října.

 

Pobočka mezinárodní přístavní korporace v Keelungu potvrdila, že byly přijaty kroky k řešení situace a ke snížení dalších narušení provozu přístavu.

8.5 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 2 524x Hodnocení: 8.5/10 Komentářů: 3 Kategorie: nehody

Značky: nehoda , pád , loď , jeřáb , přístav ,

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
pokud neměl ten na lodi dobrou pojistku bez spoluúčasti tak si to může jít rovnou skočit z toho jeřábu 🦄
Kapitán toho remorkeru bude asi muset rozbít prasátko, aby tohle zaplatil.
Ti Cinani vojebou i vlastni jerab.