Život v Bělorusku

29. března

Pár snímků ze života v docela zajímavém Bělorusku.

To se osamostatnilo v roce 1991 a nyní má necelých 10 miliónů obyvatel. Podle statistiky Světové zdravotnické organizace je Bělorusko zemí s nejvyšší konzumací alkoholu na světě. Je také jedinou evropskou zemí, ve které se stále praktikuje trest smrti. Bělorusko je ze 36 % tvořeno lesy (proto je součástí běloruské vlajky zelený pruh) a rozkládá se v nížinné oblasti v západní části Východoevropské roviny s nevelkými výškovými rozdíly (nejvyšším bodem země je se svými 345 m vrch Dzjaržynskaja hara). V lesích žije velké množství jelenů, srnců, divokých prasat, ale také losů a hlavně zubrů. Nachází se zde přes 11000 jezer, která jsou pozůstatkem po ustupujícím ledovci na konci poslední doby ledové.

Díky Bělorusům vznikla například známá hra World of Tanks nebo oblíbená aplikace Viber.

Od roku 1994 je nepřetržitě prezidentem země Alexandr Lukašenko, který je západními zeměmi kritizován za nedemokratické postupy a potlačování opozice (často je označován jako poslední diktátor v Evropě). 

9.5 /10

košík

Zhlédnuto: 22 156x Hodnocení: 9.5/10 Komentářů: 44 Kategorie: galerie

Značky: svět , život , vesnice , lidé , bělorusko , evropa , minsk

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
pár snímku - kolik??? přes ten oranžovej zvoneček v pravem dolnim rohu to neni vidět nedá se nák zvonec vypnout?????????????

Zobrazit celou diskuzi