Život v Iráku

12. března
8.2 /10

košík

Zhlédnuto: 24 646x Hodnocení: 8.2/10 Komentářů: 39 Kategorie: galerie

Značky: svět , život , válka , muslimové , islám , mosul , irák , lidé , asie

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Náhodou tam mají dobrý vojandy a obrázek 81 dokazuje že nešetří na ohňostroji. Myslím, že by se tam dalo žít 😁
to joo kdyby tam ten umrdanec americkej nebyl ,a byl tam klid, tak sem nemigrujou,vy hovada blby,
Pěkná prdel světa.
5.11 oficialny sponzor irackej armády 😃
taky na to celkem cumim, uplne vsude tvl
je dobře že tam amíci přišli pomoci jinak by to tam bylo daleko horší stačí kouknout jak to dopadá kam páchne rusko a veme to tam mlejnkem na maso.
No je fajn vidět, že ta invaze nebyla zbytečná a lidi se tam mají mnohonásobně líp než za Sadáma.
Ku obrázku č. 2 ide o ceremóniu pri dôstojníckom povýšení vo vojenských jednotkách Pašmergy. Ak by to niekoho zaujímalo tu je viac fotiek a info https://internewscast.com/kurdish-female-officer-tears-into-a-snake-and-a-rabbit-with-her-teeth/
lepsi ke byt zdravy a bohaty nez tohle
Je to krásnej kus země ..jen škoda, že ho obývá ten středověj odpad .. 🤢
Je úplně jedno, kdo to tam obývá. Dokud tam bude ropa, tak tam Amíci budou rozpoutávat války a půjde to tam do sraček. Podívej se vedle na Sýrii. Před válkou vyspělá země zcela srovnatelná s Evropou, co se památek týče, tak byla ještě mnohem dál. A dneska je to tam úplně v prdeli. A ne, nemůže za to zlej a krvelačnej diktátor Assad, jehož rodina tam vládla desítky let bez větších problémů...
Ako nám ukazujú blízke dejiny tak arabskému svetu skutočne zjavne prospievajú silní a zdôraznil by som sekulárni lídri. V časoch po druhej svetovej vojne kedy sa začali konštituovať nové štáty v arabskom svete či Afrike tak sa zväčša darilo víťaziť silným sekulárne orientovaným generálom. Kým pretrvávala studená vojna tak paradoxne či už režimy USA alebo ZSSR svojou podporou udržiavali tieto štáty v záujme vzájomného súperenia pri živote a fungovalo to.
Ono zásadné je podľa mňa brať ako významný fakt, že moslimský svet premýšľa úplne inak a mnohé "západné" hodnoty skrátka nie je možné do tohto sveta aplikovať. A ak by aj áno, tak si to vyžaduje úplne iný prístup. No práve tá aplikácia "západných" hodnôt je žiaľ v dravom tornáde medzinárodného súperenia o zdroje, moc a vplyv druhoradá a iba akási zásterka skutočných dôvodov.
Dôsledkom tohto zápasu však nastal v arabskom svete totálny chaos z ktorého ťažia náboženskí lídri a skupiny, ktoré islam povýšili na niečo čo ich vymedzuje oproti tým, ktorí k nim priniesli vojnu a zároveň stmeľuje v akomsi obrannom boji.
Co je na pustině krásného?
Akorát těch dětí tam je mi dost líto. Kurva nevybereš si kde se narodíš 😟