Život v Jemenu

09. července

Pár momentek z každodeního života v Jemenské republice.

V roce 2017 zde žilo 28,25 mil. obyvatel - téměř polovina dospělé generace je však negramotná (číst a psát umí cca 73 % mužů a 35 % žen). Země je pověstná svou horskou krajinou - na jihu jsou hory drsné, neplodné a suché, přechodem na sever se však krajina mění. Teplota je nižší o několik stupňů, hory jsou strmější a díky monzunovým deštům plné zeleně. Jemenské silnice jsou náročné - trasa, která by měla normálně trvat dvě hodiny, může trvat i 14 hodin a to nejen kvůli špatným silnicím, ale také kvůli nutnosti vyhnout se válečným zónám a pozemním dolům. Před mnoha tisíci lety bylo území Jemenu jako jedno z mála na Arabském poloostrově vhodné pro zemědělství. Vzniklo zde tedy mnoho větších politický celků, včetně proslulé Sabejské říše. Později bylo území vlivem proroka Mohameda islamizováno (dnes se jedná o státní náboženství). Jemen patří k málo rozvinutým státům - zhruba polovina obyvatel tedy nadále pracuje v zemědělství. Situace se zde od roku 2015 vyhrotila, a to zejména kvůli posílení moci militantní organizace Al-Kájda. Ministerstvo zahraničních věcí ČR proto také považuje celé území Jemenu za rizikové - dochází zde totiž i k únosům turistů.

6.8 /10

košík

Zhlédnuto: 24 478x Hodnocení: 6.8/10 Komentářů: 50 Kategorie: galerie

Značky: svět , život , muslimové , islám , arabové , lidé , fotografie , jemen , střední východ

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Kvůli pár jednotlivcům, co bažej po moci nad ostatníma a bohatstvím, trpí skoro celá planeta.
Černé mrdky,jenom čekají až jim nějaká zkurvená neziskovka pošle do té jejich prdele světa humanitární pomoc,ty mozečky vymrdané islámem neumí nic jiného než se rozmnožovat a válčit.Těm děckám tlučou do hlavy od mládí samé kokotiny z koránu ale pořádně makat je nikdo nenaučí.Potom ti čuráci zkurvení lezou sem do Evropy a chtějí nás obohacovat!!😤😡
Snová zem, ať si tam zůstanou. Jaký si to uděláš, takový to máš.
Od 2.sv.v. se počet obyvatel znásobil více než 6,5x z 4.5 na 29milionů. A to i přes to, že se tam nonstop kosej mezi sebou v občanské i kmenové válce, chcípaj hlady, na nemoce atd.... Proč je tedy litovat. Krysy jsou milejší.
62pobavila PC kabelama k sobě...jinak hrozná mrdka všude...(odpadky, rači napišu co myslim ať nejdu k sódu jak ten co se vyjadřoval k tomu střileni v mešitách)
dobře 70ka izolepofotbálek konkuruje...
99 to je od kamení?
pušky majú, to je hlavné
tohle nemá řešení, jedině spláchnout všechno do moře a začít znova
to bys velrybám neudělal!
JEMEN NA TO
Misto 100 forek staci bohate 1.. vsichni vime co je to za prdel.. na kazdem rohu Bubak / strasidlo.. xD
Negramotný špíny.