Život ve Venezuele (part 1)

17. července
9.0 /10

košík

Zhlédnuto: 24 613x Hodnocení: 9.0/10 Komentářů: 84 Kategorie: galerie

Značky: svět , život , událost , lidé , venezuela , jížní amerika , fotografie , nepokoje , demonstrace

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Ta inflace tam, to musí být něco šíleného. Prý se už ani nenamáhaj ty bankovky počítat. Prostě to heděj na decimálku a hotovo. Bochník chleba za čtvrt kila peněz, třeba. Reálně několik miliónů pesos, bo co tam maj za měnu. Země je těžce v píči a může za to levicovej prezident a jeho vláda marxistickech poskoků.
https://www.economics.utoronto.ca/diegor/research/MFHLA_paper.pdf
chod do madarska a nieco si vypytaj...o taliansku ani nehovorim ,ked platila lira,kolko tisicov si platil...v japonsku maju tiez horsiu menu ako cesku...alezeby tieto staty boli v pici ?
A jak to souvisí s inflací, můžeš nám to prosím erudovaně vysvětlit? To si rád počtu co vymyslíš, vy jste jeden větší ekonomickej expert jak druhej. Ten nad tebou tomu to minule nestačilo jak se strapnil a postuje ten článek znovu, ač vůbuec nevysvětlil, kde v článku najdeme to co tvrdil.
a nie si nahodou dement ,ked si nepochopil ? On pisal nieco o bochniku kolko to stoji ich penazi...ja som napisal,ze v madarsku tiez platis tisice forintov za nieco,v taliansku ,ked bola lira si platil tiez tisice lir za posranu kavu atd,co nechapes na tom,co som napisal,,,u nas stoji pivo euro,v chorvatsku stoji posrane capovane pivo 3 eura...znamena to,ze chorvatsko je v pici ?
Ano, např. o Itálii před zavedením eura vím, taky slušná devalvace měny, ale tam šlo o tisíce, tady jde o miliony za drobné věci denní potřeby a potraviny. Viz obr.2 a 28, ty jsou dostatečně výmluvné.
No a jak to tedy souvisí s inflaci kolik máš na bankovce nul? To chci slyšet jestli tys nepochopil.
A co to znamená to tvé tvrzení, že "v japonsku maju tiez horsiu menu ako cesku". Víš ty vůbec co je to třeba parita kupní síly, nebo co všechno má vliv na hodnotu dané měny? Zřejmě ne, jinak bys nenapsal takovou sračku. A to kolik kde co stojí jako třeba s tím pivem to má taky opodstatnění. Neboj, kdyby tomu Chorvatovi nikdo to pivo za 3€ nekoupil, tak by taky slevil 😉
za nase peniaze kupim menej vasich,za vase kupite viacej nasich,to znamena ,ze my mame horsie peniaze ,kurz...to ako priklad slovenske koruny...comu este nerozumies dilino ? my mame kurz 1 euro za 30....slovenskych korun,vy mate euro za 25,6...to znamena ,ze mate lepsi kurz ,silnejsiu menu,tak do pice comu nerozumies ?
A zase nepochopil co jsem se ptal. Kurva jak souvisí to kolik peněz z konkrétní měny koupíš v jiné měně??? Tady kurva jde o sílu těch peněz. Tak třeba když má jedno euro hodnotu 1,12 USD je podle tvé logiky euro "silnější" jak dolar? No zkus obchodovat mimo Evropu s eurem, co myslíš, která měna je ve světě hodnotnější? A to, že třeba za USD koupíš méně EUR to nemusí vypovídat o tom kolik si toho můžeš v dané krajině dovolit.
Jens má pravdu, tak například Švédska koruna versus Norská koruna. Za jednu SKK dostaneš 0,91 NOK, no přitom jsou ceny v Norsku vyšší a vyděláš tam taky víc jak ve Švédsku. To co píšeš je úplná blbost, že by byla nějaká měna horší jen kvůli výměnnému kursu.

Zobrazit celou diskuzi