3D tiskárna baráků

15. ledna

USA: Společnost ICON loni představila první komerčně dostupnou stavební 3D tiskárnu Vulcan II (rozměry 10 x 3,4 metru), která postaví dům za 24 hodin. Ve spolupráci s neziskovkou New Start má v Mexiku vzniknout celá vesnice s 50 domy pro chudé lidi, kteří vydělávají méně než 200 dolarů měsíčně. Domky o rozloze 55 metrů čtverečních vyjdou v přepočtu na 90 tisíc korun a noví majitelé by je měli splácet bezúročnými srážkami ze mzdy. Tiskárna je navržena tak, aby mohla fungovat venku a byla dostatečně odolná pro nepřetržitou práci po několik let.

7.0 /10

košík

Zhlédnuto: 27 012x Hodnocení: 7.0/10 Komentářů: 72 Kategorie: technika

Značky: usa , mexiko , stavba , technologie , vynález , stroj , 3-d , tiskárna , dům

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
tohle chce 3lidi na obsluhu a vytiskne domek max 10x3,4 metru za den. takto maly domek za den postaví tři lidi naprosto v pohodě z tvárnic. stačilo by jednoho mistra a chudina by dělala pomocníky domy by stály a jestě by se ostatní lidé něco naučili a mohli v řemeslu pokračovat.
Tohle je vlastně dost inteligentní názor, to se tu často nevidí... 👏
Až na to, že tohle je téměř bezobslužný. A k tomu, aby chudoba zmizela potřebuje školy a místo pro život = potřebuje někde bydlet. Za mě super pokrok. Pak bude každej studovat a dělat co ho baví a na co má vlohy. Bude spokojenej a bude ekonomicky fungovat. Nepotřebujem milion nespokojenejch zedníků ty osle.
Názor dobrý ale tam si raději řežou hlavy než by vzali do ruky cihlu . Raději řvou jak jsou chudí ,ale dělat se nikomu nechce. Už babička říkala, že bez práce nejsou koláče
Nehledě na to, že pokud by si to pod dohledem postavili sami, tak je tu jistá pravděpodobnost, že si toho budou i vážit. Zatím, co pokud to dostanou....... No, jako u nás cikáni.
No, je to tak 4-5 let zpátky co to tady předváděla nějaká čínská firma. Za mě je to OK a klidně bych do toho šel, jenže..... Jsme v Česku. Odhadovaná cena za domeček 3+1 vyšla něco mále přes melouna. Mno, a pak taky stavební a především povolovací řízení. Ona ta technologie u nás není povolená.
On to není domek 10*3,4 metru. Klidně to udělá domek 10*10, ty 3,4 metru je max výška.
Takhle to dopadá, když si někdo udělá obrázek na celej národ podle toho, co vidí na NDR 😃. Asi tě to překvapí, ale zdaleka ne každej Mexikánec je členem drogovýho kartelu.

Zobrazit celou diskuzi