Američtí vojáci a marihuana

17. února

Vietnam: Scénka z dokumentu War on drugs (1999), která zachycuje americké vojáky jak si zlepšují bojovou náladu kouřením marihuany přes zbraň.

9.0 /10

spartanDC

Zhlédnuto: 27 519x Hodnocení: 9.0/10 Komentářů: 59 Kategorie: historie

Značky: marihuana , vietnam , zbraň , válka , voják , droga

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Volá vnuk na dědu. Dědo kurva neviděls tady u mně v pokoji na poličce takovou malou krabičku. Bylo na ní napsáno LSD ? Děda osekne. Ser na krabičku vole. Viděls toho draka v kuchyni ?
love & peace in cannabis
tomu se řáká vykouřit broknu....
fetaci zkurveni všechny povraždit včetně těch co to pěstují a prodávaj
Lol debile, dneska po fabrice si na tebe vzpomenu, až bude večer dlouhej dým 🤣
hneď som si spomenul na film Platoon
prvni tam bili bejvali esesaci v legiich a kdibi je tam nechali tak tam nemuseli amici ale vy vite vsechno nejlip jo a amici pilotum cpali amfetamin jeste na prelomu tisicileti mozna si davaj dodnes mam cas tak sleduju dokumenti teda dokumenty
Jestli nevadí, dám sem odkaz na delší verzi: https://www.youtube.com/watch?v=E8KKqQc-6hU Pro ty kdo neumí anglicky, tak na konci reportáže se mluví o tom, že něco podobného se děje prakticky na každé základně a že 50% vojáků kouří marihuanu. Vojáka na konci (Vito, původně fotograf než narukoval a stal se velitelem čety) pak říká něco ve smyslu: ,,Když se fakt zhulíš, kdo by se pak chtěl zabejvat válkou. Touhle válkou... "
Ten posledni nejak vubec neslukuje >D
  • RUL
  • 17.02.2019 15:39
Frajírci, co si mysleli, že tam jedou na dovolenou, proto taky dostali těžce od Vietcongu na prdel.
naprostá blbost. je oravda, ze v prvních letech valky tam byly zejména dobrovolníci. bylo to tak pouze prvních par let. přibližně od roku 67-68 vsak velké množství vojáků bylo normálně odvedeno. zejména nižší vrstvy. od 70 roku uz byla drtiva vetsina vojáků ve Vietnamu nedobrovolně.
než budeš psat sracky, prvni si neco zjisti.
RUL, znas prislovi "mlceti zlato"?
Tak bere se to tak, že USA prohrály, ale ono spíš šlo o to, že Američané už prostě nebyli schopni obětovat tolik lidí a financí aby to tam táhli dál. Odpor veřejnosti byl natolik silný a spolehlivost Jižního Vietnamu slábla a proto už to pro ně nemělo smysl. Byla to zbytečná válka, ale poměr ztrát nemluví o tom, že by USA dostalo tak na prdel jak říkáš. Vietnamcům bylo jedno kolik jich zemře, bojovali za svou věc a měli mnohem lepší motivaci.
Američanů zemřelo asi 58 000, Severních Vietnamců a členů Vietcongu zhruba 1,1 milionu. Američané se postupně s Vietcongem naučili bojovat, ikdyž to bylo často frustrující hledání jehly v kupce sena a v jednom období války ho téměř zdecimovali. Ale Severní Vietnam dokázal své lidi snadno nahradit.
Přesně tohle sme dělali na vojne přes sa58. LSD03, pontoňáci Litoměřice
zdravim JVC04 Litoměřice