Bitvy v historii lidstva

18. dubna

Youtube kanál Cottereau vytvořil mapu s každým válečným konfliktem, který má svůj článek na Wikipedii. Jde o celkem 10 624 bitev a válek, které byly posbírány z wiki stránek v těchto jazycích: angličtina, francouzština, němčina, španělština, portugalština, italština, arabština, čínština, ruština, řečtina, turečtina, chorvatština, japonština, dánština, norština, slovenština, holandština, polština, maďarština, čeština, hindština, hebrejština, baskičtina, bulharština, rumunština, katalánština, finština, švédština, vietnamština, perština, indonéština a korejština. 

Každá dnešní země je tam uvedena i se svými předchůdci, například: Turecko (Seleukovská říše, Osmanská říše), Francie (Franská říše, První Francouzské císařství), Německo (Rýnský spolek, Německé císařství), Španělsko (Asturie, Kastilské královstí), atd.

 

Nejvíce bitev se podle Wikipedie uskutečnilo v Evropě, což je dáno i zákazem této stránky v Číně a Turecku a nedostatkem dokumentace vojenských záznamů v některých zemích.

 

Hudba: Hans Zimmer - "Imagine the Fire"

8.6 /10

košík

Zhlédnuto: 21 675x Hodnocení: 8.6/10 Komentářů: 50 Kategorie: historie

Značky: konflikt , svět , válka , zajímavost , armáda , animace , souboj , bitva , planeta , lidstvo

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
  • bzum
  • 18.04.2020 13:22
O jaký se jedná bitvy v americe v letech 1950-2017? To sou ty jejich střelby ne?
USA se připočítávají vsechny bitvy z války severu proti jihu? 🤔
Roma victor !!!!!
Tak to nevim, ze by Anglie vyhrala mezi lety 39-45 jenom nejakych cca 100 bitev? To je nejaka picovinka.
a švýcarsko ma v pici 😄
Kdo by taky válčil v těch horách.
repost: francouzský týden v lidlu: sada bílých vlajek, dále tank Renault (4 zpáteční rychlosti).. puška MAS nepoužitá pouze odhozená.. a nakonec slušivé spodní prádlo s hnědým potiskem!
rusko sice velká země ale v davnejsi minulosti moc bohatá nebyla takže tam byl celkem klidek
Jasně, byl tam celkem klídek, když asi kolem roku 1240 na Kyjevskou Rus vtrhli krvežízniví Mongolové, povraždili co se dalo a vládli tam cca 200 let. To byla Rus ještě hodně malá oproti té Moskevské, během níž došlo k územní expanzi až k Pacifiku. Tam ale nebylo třeba vůbec bojovat, protože nebylo s kým 😃 Pořiď si knihu Dějiny Ruska od Lidových novin, dozvíš se tam vše.
kurva, ja věděl že když budu o dejaku spát pod lavicí a balit si cigara, tak me to jednou dozene 😅
francie první, smích...šaškové
Francie první a stejně se najdou blbci co v životě neviděli učebnici dějepisu a budou si o ně otírat rypák.
francouzi byli, jsou a budou sraci do konce sveta...jedina slozka armady co stoji za zminku je cizinecka legie a to z duvodu, ze jsou v ni cizinci...
a?