Bolid nad Polskem

08. ledna

5.ledna 2020, POLSKO: Bolid (velice jasný meteor) nad polským městem Inowroclaw. Bezpečnostní kamera zachytila jeho vstup do atmosféry i zvukovou vlnu po jeho vyhoření. K tomu došlo asi kilometr nad zemí. 

9.5 /10

košík

Zhlédnuto: 16 260x Hodnocení: 9.5/10 Komentářů: 45 Kategorie: příroda

Značky: polsko , vesmír , meteorit , evropa , obloha

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
vy blazni, jaci dinosauři? v bibli o nich neni ani zminka !
to je mazec stejně ve vesmíru lítá tolik objektů se divim že do země nalítnul jenom 1( myslim těch fakt velkých co by zničili život na zemi) ten co vyhubil dinosaury na to kolik tam toho je. Mě tak napadá má země nějakej program pro nějakou takovou situaci? Kdyby se sem řítil fakt velkej balvan kterej neshoří v atmosféře nebo by sme byli prostě v hajzlu a jenom na to koukaly?
Do země nenarazil pouze jeden velký, i když ten Tebou zmiňovaný se považuje za ten zlomový, který vyhladil Dinosaury.. Padlo jich hodně, které by vyhladily nebo hodně zredukovaly lidstvo. Přecejenom, planeta je hodně stará..:)
Ale k Tvé otázce. Program nějaký je, ale není to dokonalé, protože pomůžou jen do určité míry. Problém tkví hlavně v čase. 1) čas než si nějakýho takovýho šutru všimneme, a pak čas na reakci (jen připravit raketoplán, naplánovat, vzlétnout, dolétnout tam, atd.). Řeší se 2 hlavní věci, zaprvé buď vyvést meteor z jeho dráhy, a nebo roztříštění meteoru na menší, aby ty kousky shořely v atmosféře.
Myslím, že to byla Čína, komu senedávno povedlo přistát na nějakém tělese a odpálila tam nějaké nálože, ale nevím výsledek. Problém je taky to, že podle směrnic je vesmír neutrální, neměly by tam být žádné zbraně, takže za dnešní politický situace si ani nikdo nemůže jen tak vynést rakety na oběžnou dráhu, aby se zkrátila reakční doba v nějakém podobném případě.
Jinak třeba tohle, osobně, považuju za jeden z hlavních argumentů, a hlavních bodů, které by mohl konečně spojit různý národy. Tedy opustit planetu, zachovat tím druh. S ohledem na to, že stačí pár kilometrů velký kámen, a budeme všichni prdět do kytek, my přijdou bojůvky mezi "velmocemi" jak hraní autistů na písku.
ses nejak rozkecal 😃 ale dobry twe 👍
😃 nějak jsem se nudil a moc jsem poslouchal Joe Rogana 😃
no tak to je náser . No přesně něco jako v Armagedonu přiletět a zneškodnit ale to si myslim že je nahovno to už by bylo lepši sestrojit nějakej kanon a roztřílet ho ze země nebo nějak odklonit protože jak už si říkal s tim časem je to napytel.Jojo to co se odehrává tady je vlastně taková hra na vojáky oproti tomu když by na nás měl přiletět nějakej velkej balvan to by se mohli aspoň v tomhle všichni spojit
Přesně.. Jde o to, že kanón Ti nevystřelí takovou tonáž trhavin jakou potřebuješ.. do raketoplánu, kterej můžeš ovládat, můžeš nacpat pár atomovek a navádět to proti tělesu.. Průser je, kdyby ta raketa při startu havarovala.. 😃
Jako, kdyby už to na nás letělo, věřím, že se spojí, ale problém by mohl nastat, kdyby si toho všimli pozdě. Minulej rok proletěl "kolem" země nějakej šutr. Ne že by byl extra blízko, ale byl o velikosti, kterou dle všeho mají mapovat a oni si ho nevšimli, proto je to překvapilo..
to by byl sakra průser kdyby to řachlo ještě na zemi 😃 jo to sem taky něco slyšel že zachrápali a nevšimli si toho to je potom v prdeli to můžeme mít program jakej chceme když to proserou potom 😃
tam nešlo o něčí chybu, ale o to, že letěl od směru slunce, a tyhle objekty nejsme schopni včas zahlédnout
jo ták
No jaká je tak asi pravděpodobnost, že do zemské atmosféry vstoupí pod stejným úhlem a ve stejném místě dva ty Vaše "Bolidy" krátce po sobě?? Podle mě kamera zaznamenala, jak Fešákovi z Marsu přiletěli rodiče na Vánoční svátky. To je podle mě pravděpodobnější.
Kdyby židé vydrželi v Polsku déle tak mohli mít taky takový, namísto Iron dome.
  • made
  • 08.01.2020 18:49
To Trump w kosmos wjebal Sulejmana.
Padá hvězda honiči něco si přejte, ale vyhrát ve sportce a nejlepší coury jsou už zábrany 😉
Ok přeju si, abys vyhrál pátou a ty tvoje coury měly HIV.
  • Sir*
  • 08.01.2020 18:39
Vidět to, tak mi jebne dřív než zmizí
Když hulíš matroš přes sklo a chytneš kometu
Z huby popelník 😃 ..
Je tady někdo expert na tyhle věci ? docela by mě totiž zajímalo co jsou takové ty prolétající svítící tečky ( hvězdičky ) na noční obloze.. často když jsem se dříve díval na noční oblohou tak přes celou oblohu občas prolétne docela zřetelně zářící tečka a to opravdu rychle ..
jakoby se objeví na jedné straně oblohy a v mžiku zmizí na druhé straně oblohy .. je to sotva půl vteřina .. hádám že to prolétne atmosférou a proto to zazáří ale co nechápu je jak je možné že to letí tak rychle .. pokud satelit letí na obloze tak pomalu a přitom je tak rychlý tak jak rychle musí letět tato věc ?
Tak rychle, že hoří...
no spíš by mě zajímalo co to vlastně je .. a ty drž hubu vole když seš guma takže se nevyjadřuj
letadlo vole
Myslíš to, jak se říká, že padá hvězda? To jsou meteory (jako ten bolid ve videu, ale menší) a podle Wikipedie letí 10-70 km/s.
Myslel jsem, že tak dementní otázkou jenom trollíš, ale ty to asi fakt nevíš. Mrdkaaa už ti to vysvětlil, ale pochybuju, žes to od něj pochopil, tak to zkusím trochu jednodušeji. Je to velkej šutr, kterej letí vesmírem a Země si ho svou přitažlivou silou přitáhne. Jak letí rychle atmosférou, tak se tře o vzduch, třením vzniká teplo a to tak velký, až ten šutr shoří a rozpadne se na prach. Snad ti to dá alespoň základní představu...
jsou to lampiony, které lidi vypustili a nahoře je hrozně silný vítr, který si je takhle fouká tam zpět a jinde
fakt si mylsiš že jsi chytrej ? věřím že jo ale přitom jsi úplně vygumovanej
kdyby takova mrdka trefila letadlo, to by asi nebylo dobry
jj, větší průser, než kdyby ti to spadlo na hlavu, ale hádám, že asi nebudeš úplně souhlasit..
Souhlasim