Cena nového monitoru Apple

05. června

3.června 2019, Kalifornie, USA: Reakce návštěvníků letošní vývojářské konference WWDC, když John Ternus (viceprezident společnosti Apple pro hardwarové inženýrství) oznámil cenu zbrusu nového monitoru. Ten nese název Apple Pro Display XDR a stojí 4 999 dolarů (114,5 tisíc korun). Diváky pobavila cena za ergonomický stojan, za který se musí připlatit další tisíc dolarů (22 880 kč). Monitor je určen pro skutečné profesionály a na stojanu lze mít až šest takovýchto displejů najednou. Za 199 dolarů (4560 kč) lze pořídit rozhraní VESA, pomocí kterého dochází k přimontování monitoru přímo ke zdi. 

Apple Pro Display XDR má úhlopříčku 32″ a rozlišení 6K (6 026 x 3 384 bodů) s technologií XDR. Ta navazuje na HDR, avšak dokáže zajistit daleko lepší stíny a přechody mezi barvami. Apple nabízí i ochrannou vrstvu nano flex, která namísto toho, aby přijaté světlo od sebe odrážela, jej přímo absorbuje. Díky tomu se nikdy nestane, že bychom něco na monitoru neviděli - například při vystavení slunci. Pozorovací úhel činí téměř 180 stupňů.

1.7 /10

košík

Zhlédnuto: 26 548x Hodnocení: 1.7/10 Komentářů: 94 Kategorie: technika

Značky: usa , kalifornie , technologie , vývoj , počítač , apple , elektro , konference , monitor , display

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Tohle si koupí jenom pár hlupáčků, co neví co s penězma. Profesionál v grafice potřebuje úplně jiný monitor a běžnému smrtelníkovi bohatě stačí lepší standard do 15 kKč.
předraženy trošičku. jen že je to pod nalepkou Apple. vyrobní hodnota je 10 procent. viděl jsem jak maji řešeny na Mac pro uchycení stojanu. dva nebo tři červiky, šroubečky na imbus malyho pruměru. bud se protoči zavit, nebo se strhne hlavička.
https://youtu.be/MG_NRcy5mxU
https://youtu.be/MG_NRcy5mxU
v case 9:40
Apple umřel 3 roky po Stevu Jobsovi.
vyjebany socky co voli babise si tu stezujou ze je to moc drahy a jejich shitty comp nerozjede Fortnite na 6k... asi vam unikl smysl tohohle monitoru...
koho volíš ty? 🙂
tady ale nejde o monitor
nikoho protože na to nemá věk
Prave ma jeblo a ten kokot dostal potlesk 😃
Do roka a do dne od Samsungu za desetinu ceny, stojan v ceně monitoru a VESA držák za 350 z Datartu.
do této sekty bych nerad zabřednul, já budu spokojen až čínští kluci ušatí přestanou vzývat číslo 1,777 začnou opět využívat celou plochu víka thinkpadu pro displej.
za desat rokov na bazosi za 150. ja som kupoval iphone za 790€ pred priatimi rokmi teraz sa ho neviem zbavit za stofku. 😂
Popravdě jsem čekal cenu mnohem horší. Jsem příjemně překvapen.
už jim to pomalu padá..