Čerstvější už to nejde

Dnes

V Číně a některých dalších asijských zemích existuje kontroverzní kulinářská praxe konzumace živých krabů, přičemž nejznámější metodou je takzvaný „opilý krab“. Při tomto způsobu přípravy jsou malí říční krabi marinováni zaživa v alkoholu, obvykle v rýžovém víně Shaoxing, se sójovou omáčkou a směsí koření, které je mají částečně omámit, ale přesto mohou zůstat při vědomí, když se začnou jíst. Tento zvyk je sice považován za tradiční delikatesu a lákadlo pro některé gurmány, zároveň je ale odborníky označován za velmi nebezpečný. Syrové nebo živé kraby totiž mohou přenášet parazity, zejména třeňovky (trematody), které po požití napadají lidský organismus a mohou způsobit závažné zdravotní komplikace, včetně onemocnění plic či mozku. Lékaři proto varují, že ačkoliv tato praxe může působit exoticky a autenticky, rizika výrazně převyšují jakýkoli gastronomický zážitek.

5.0 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 1 092x Hodnocení: 5.0/10 Komentářů: 8 Kategorie: video

Značky: jídlo , fast food , krab

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
jsou to syroví nebo živí krabi 😉 ale jinak dobrý 👍 co ale nutí někoho něco takovýho jíst, to mi moc hlava nebere....to je spíš "póza z nudy", než něco skutečně chutného 😛
ať si žerou třeba koule od praSAT , ALE AŤ PAK NELEZOU DO EVROPY.AŤ TAM ZHEBNOU TŘEBA NA ČERVINKU!
Číňani opravdu sežerou všechno, co má 4 a více nohou, pokud to není židle nebo stůl...
To je stejně národ vypatlaných dementů bez špetky soucitu ke zvířatům. Pokud je zde nějaké video o žraní živých zvířat nebo jejich trápení tak je to většinou šikmoočko kdo je v záběru.
ještě jsou tak tupý, že všechno žerou se spojovou omáčkou, takže má všechno stejnou chuť. Maximálně mají ještě sladkou s koriandrem a zázvorem.
Praxe kdy jedno zvíře pojídá za živa druhé zvíře je tady na této planetě miliardy let. Naprostá většina predátoru polyká kořist živou v celku, nebo ji ukusují. Běžně je v dokumentech k vidění kdy třeba lev protrhne zebře břicho, vypadnou střeva a zebra ještě chodí. Za ty miliony a miliony let si vůbec neumím představit to číslo jak by se mělo napsat aby bylo alespoň trochu reálné. To vaše plácání slov je jako řešit zrnko písku na poušti. Úplně o hovnu.
A kde jsi vyčetl, že tvrdíme, že to tak není? Je to barbarské, ale také je to proto, že třeba ty krabi se takto jíst dají, což u skotu moc nejde. Jednou jsem zkoušel na zabijačce kousnout do srdce a do jater, no moc to nejde. Vlastně na to nemáme zuby a ani jícen, žaludek také není moc uzpůsoben na trávení velkého kusu masa. Mě teda vadí, že všechno koupou v podstatě v jedné omáčce, to je jako žrát všechno s tatarkou nebo kečupem. brrr ta soojová omáčka všechno přebíje, zkus třeba sushi bez sojovky a zázvoru, nebude to vubec k jidlu. V podstatě máme větší výběr jídla než ty šikmooký bastardi. Oni se bez umamy nenazerou. tfuj.. Připomíná mě to debily co ani neochutnaji polévku a už do ní cpou sůl pepř a tunu magi.
to bude zase nějaký krabovirus