Čínská raketa havarovala po testovacím startu

05. července

V neděli se čínská společnost Beijing Tianbing Technology Co, známá také jako Space Pioneer, potýkala s neúspěchem, když se první stupeň jejich rakety Tianlong-3 během testu odpojil od odpalovací rampy kvůli strukturálnímu selhání. Část rakety následně dopadla v kopcovité oblasti ve městě Gongyi ve střední Číně. Podle předběžného vyšetřování nedošlo k žádným zraněním ani obětem.

 

Společnost Space Pioneer uvedla, že incident je předmětem důkladného vyšetřování s cílem zjistit přesnou příčinu strukturálního selhání a přijmout opatření k zabránění podobným událostem v budoucnosti. Tento incident zvýšil obavy o bezpečnost a spolehlivost čínských raketových programů a vyvolal diskuse o nutnosti zlepšení standardů a protokolů v testovacích procesech.

 

Navzdory tomuto neúspěchu společnost Space Pioneer zůstává odhodlána pokračovat ve vývoji a testování raket Tianlong-3. Plánují provést další testy a úpravy, aby zajistili, že jejich technologie bude bezpečná a spolehlivá pro budoucí mise. Vedení společnosti vyjádřilo své odhodlání pokračovat v inovacích a přispívat k rozvoji čínského kosmického průmyslu.

8.5 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 3 081x Hodnocení: 8.5/10 Komentářů: 3 Kategorie: nehody

Značky: nehoda , exploze , výbuch , čína , raketa ,

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
keď sa spoločnosť volá Beijing, čo je skoro ako Boeing, tak to ináč dopadnúť ani nemohlo!
Chces mit kosmodrom za barakem.To i rusaci si to dali trochu bokem.
testovací start jsem taky už někde četl, ale je to spíš statický test (teda měl být)