Disneyland (1955)

01. srpna

USA: Fotografie z otevření zábavného parku Disneyland, které se konalo v roce 1955 v Anaheimu v Kalifornii.

8.9 /10

spartanDC

Zhlédnuto: 22 151x Hodnocení: 8.9/10 Komentářů: 32 Kategorie: historie

Značky: usa , kalifornie , děti , lidé , zábava , zabavní park , disneyland , disney

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
je hustý jak amerika byla napřed zatímco nás brzdil bolševík..a negříci tak kam patří na plantáži..
zato soudruzi z U.S.A. neměli třeba rekreaci na horách za 50Kč na týden a bezplatnou zdravotní péči, školství a plnou zaměstnanost. Každý systém má své pro a proti. Nikdo by v té době nechtěl být v Americe tím negrem na plantáži jako tady politickým vězněm. A hlavně nezapomeňme, že ti komoušové ve svobodných volbách naprosto demokraticky zvítězili. Že se pak vyvolení soudruzy chovali jak dobytek je jiná.Miluji korektnost nesnáším dogmatismus a hloupost
nevyvracím ti to, máš z části pravdu.. ale vidíš to parkoviště? kdo si tady mohl dovolit auto? a tu zábavu obecně.. a snad nevěříš v plnou zaměstnanost. za totáče byla nejdůležitější účast, ne jestli si něco udělal reálně.
Tak zrovna mluvit o "dovolení si" auta je nesmysl. Měl bys vědět, že tenkrát nebyly limitující peníze, ale dostupnost zboží. Na auta byly pořadníky, byl problém si vybrat barvu. To není kritika, mělo to opět pro a proti. Život se netočil kolem peněz tolik, jako dnes.
V Americe byla segregace negrů do 1965 , v té době se u nás pomalu uvolňoval režim což vyvrcholilo jarem 1968 . A pak se všechno posralo - negři měli práva jako bílí a my dostali bratrskou pomoc o kterou jsme nestáli. 😥
Jestli jednotný kandidátce říkáš svobodná volba, tak to jsi dost mimo. Zjisti si jak se komouši v roce 1948 chopili moci, ať nejsi pro smích až zas budeš mluvit o "naprosto svobodných volbách"..

Zobrazit celou diskuzi