Dobrá muška

27. května

Ukrajina: Sestřelení FPV dronu brokovnicí.

6.5 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 13 854x Hodnocení: 6.5/10 Komentářů: 77 Kategorie: video

Značky: rusko , střelba , válka , dron , ukrajina , brokovnice

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Smrt Ukrajině!!!!
  • Okay
  • 27.05.2024 20:07
Hele, klid. Ukrajinci nemuzou za to, ze je zapadni kurvy poslaly do masomlejnku. My jsme to samy od zapadu zazili v osmatricaatem. Akorat, ze my jsme do toho proti Adovi nesli. Kdybychom to udelali, zapad by nas oznacil za viniky valky a nechal prevalcovat. Ve finale jsme Adovi podepsali protektorat, makali pro nej a na konci valky skoncili na strane viteze. Takze porad jeste dobrej vymrd. Ukrajinci takovy stesti mit nebudou, zapad je necha vychcipat do jednoho. A pokud se ten zbranovej business pekne rozjede, tak nakonec dojde i na nas.
barborko máš recht... za to bych se do tebe smočil jak do feny 🤓
Nedávno tady někdo psal coby-kdyby. To co mohlo být či ne je dnes pouze polemika a taky se mohlo stát, že bychom byli příkladem pro ostatní pokud by jsme se tenktát bránili ale Slováci nás zradili a dopadlo tak jak dopadlo. Největší chybou bylo, že jsme si nechali vnutit komunismus a už před druhou světovou jsme je pustili do parlamentu i s Klémou Gottwaldovic. Masaryk z toho určitě radost neměl. Bohužel jsme si nevážili toho co první republika byla a nevážíme si toho ani dnes. Od té doby se všichni vyčuránci schovávají za vlastenectví - já se za nás naopak stydím ...
barborko máš recht... za to bych se do tebe smočil jak do feny 🤓
Ten socialismus (komunismus tady nikdy nebyl) jsme si nenechali vnutit, komunistum jsme to nahazeli v sestactyricatym. Dostali se k moci uplne stejne, jako Hitler - naprosto demokraticky volbama. A az byli u vesla, tak zacali teprve delat bordel a v osmactyricatym ukazali, co dovedou. Takze nesvadet vsechno na komary a nedelat ze zbytku lidi chudinky. Co jsme si zvolili, to jsme taky dostali. A to, ze jsme se do Nemcu v osmatricatym nepustili, nas jen zachranilo. Ada sice nemel tolik prachu, ani vyzbroje, aby valcoval celou Evropu, ale mel dost vseho na to, aby zvalcoval nas. Jen letectva mel mnohonasobne vice. A vojaku taky. My jsme na vsechno pekne po Cesku srali, takze ani ROPiky nebyly dodelany. A zapad Benesovi jasne rekl,ze jestli se nepodvolime Mnichovu,pak budeme zodpovedni za valku v Evrope-cili by se na nas vsichni vysrali.A to jsme jak s FR, tak s UK meli dohody o vzajemne vojenske pomoci.
Mimochodem - jedinej, kdo nam po Mnichovu tehdy nabidl pomoc, bylo prave Rusko. A to pritom melo s Adou hospodarske smlouvy a dodavalo mu komodity jeste i v den, kdy Rusko Ada napadl. Ne, ze bych Rusko za to velebil, ale je dobry si nelhat do kapsy a drzet se historie, jak se odehrala.
Mimochodem - Slovaci se na nas vysrali az v polovine brezna 39. Mnichov byl podzim 38. Takze tezko se na nas mohli Slovaci v rijnu 38 vysrat. Nesmis motat Mnichov s okupaci zbytku CR. Je mezi tim nekolikamesicni odstup.A co by bylo,nebo nebylo,nejsou spekulace. Benes se ptal jak Chamberlaina,tak Daladiera a oba dva mu potvrdili,ze proti Adovi proste nepujdou,protoze verili,ze v Mnichove dohodli mir.Daladier s tim vystupoval z letadla po navratu z Mnichova.Takze CSR proste odepsali a NIKDO z nasich soucasnych kamaradu by nam nepomohl.
Komunismus tady vážně nebyl ? A kdo tady vládl od 48-mého ? A ano opět byla úspěšná propaganda stejně jako dnes, demokratickými volbami se dostali k moci a potom demokracii utnuli. Uměle vytvářený dojem hrozby imperialismu a kapitalismu stejně jako všechno bude všech, násilné zabírání půdy do družstev a zplundrování kdysi úrodné země, rodinné firmy přestaly existovat. Lidé si rychle odvykli tvrdě pracovat a budovat úspěšný stát jaký založil Masaryk. Místo dobře odvedené práce se zkreslovali pětiletky a všichni pracovali na 150 %. Na toto se dnes pějí ódy jak bylo dobře.
Hele, ty mi prijdes, ze ses narodil az po kotrmelci. Zazils vubec socik? Pokud ano, taks taky zazil vyuku marxaku a dobre vis, ze tu byl socik,coz mela dle M-E byt cesta ke komunismu.A komunismus mela byt spolecnost bez penez,kde 'kazdy pracuje dle svych moznosti a bere si jen dle svych potreb'.Neskutecny zvasty.Prijde mi,ze o tom vubec nemas paru.Ja osobne na tu dobu vzpominam se smisenymi pocity,nasi rodinu okradli a perzekuovali taky,ale ja jsem podnikal uz pred kotrmelcem a slo to (to taky fura mladych nevi).Zadne DPH,nizke dane,zadna buzerace.System VC/MC.
Ta hrozba imperialismu byla zcela realna,dnes zazivame imperialismus prave ve forme ztraty narodni identity a poslouchani Brusele.Nicmene,bolsevickej system byl to samy v blede modrym a nase klika byla,ze jsme nebyli etnicti Rusove,tim padem nas (az na 68) nechali docela zit.Peklo nam delali hlavne nase vlastni komunisticke svine.Taky rikam,ze meli v devadesatkach vsichni viset.
Tady mám opačný názor. Coby kdyby, nikdo nemůže s jistotou říct jak by to dopadlo pokud bychom se alespoň pokusili bránit. Minimálně bychom Hitlera oslabili a neměl by téměř okamžitý přístup k výrobě válečné mašinerie v našich nejlepších závodech. Naopak malý národ který se postavil přesile obvykle vyvolává podpůrnou reakci ostatních. Konflikt na UA dospěje zřejmě tak daleko, že západ začne dříve nebo později podporovat UA lidskými zdroji, zašlo to už příliš daleko.
Jistotu samozrejme v 90 let stare veci nema nikdo. Ale seriozni studie se delaly at uz za komaru (vcetne tehdejsi ideologie), tak po kotrmelci (se soucasnou ideologii). Problem byl, ze nas hlavne bylo malo. A pevnosti byly prevazne v Sudetech, takze bychom vladu presunuli na JM, ale Nemci by nas smazli ze vsech stran.Madarsko bylo nacisticke, Prusaci byli az po Bohumin.Nebyla sance.Benes byl sice posera,ale ten protektorat podepsal dobre.Ve finale nas zarvalo jen 300000.To je min,nez pocet zabitych deti Americany v Iraku.A to nas bylo pred druhou valkou 15 mega i se Sudetaky (Nemci,Madary,Polaky), Iracanu pred Poustni bouri jen dvakrat tolik.
Jak rikam - Daladier s Chamberlainem to dali Benesovi pisemne, ze od nich podporu cekat NEMUZEME a pokud CSR Sudety nevyda, bude to povazovano za valecny akt.To je faktum cerne na bilem,netreba spekulovat.
Takže vlastně nevíš kde ti hlava stojí ne ? Mí dva bratři emigrovali v 88 přes Jugošku do Rakouska, Otec byl vyhozen z práce a dvakrát týdně jej vyslýchali STBáci. Nevím ale nevybavuji si, že by se tohle dělo po 89 ikdyž o žádný závratný převrat nešlo - pouze se podařilo to co v 68 ne. Pro toho kdo haní západ mám obvykle jednoduchý dotaz : jezdíš v Ladě či Gazíku, používáš Ruský telefon nebo počítač ? Pokud ano fandím Ti, pokud ne pozdrž se prosím komentářů proti tomu jak se máme zle. Až nám bude opět vlásdnout KGBák Babiš (není to překlep) tak Ano bude líp.
Ja jsem nikde nepsal,ze se mame zle.Tos asi chtel psat nekomu jinemu.Na StB jsem byl taky,jeden muj deda prisel v 50kach o cely hospodarstvi a druhyho malem zavreli za protikomunisticky letaky,takze ja jsem pak mel problem se dostat na VS.Diky,pamatuju si dobre.A ano,mam UAZ,taky mam BMW,mam ruske naradi,ale i americke,mam pratele ruzne po svete, v soucasnosti pracuju v zahranici.Mam toho za sebou docela dost a prave proto, ze 'nefandim' zadne strane,mohu si dovolit kritizovat vsechny a vsechno.Vlevo i vpravo,nahore i dole.
Btw, to, ze si vybirame z curaku - byvalych StBaku, komunistickych rozvedciku a dalsiho svinskeho odpadu,je jen nase narodni ostuda, nic jineho.Kdykoli vidim PePa, je mi na bliti.Takze v Cesku se bavit o nejake narodni hrdosti je uplne mimo.
To je dnes velmi moderní, kritizovat a nemít šajnu co vlastně dělat. Někdo se ohání Švýcarskem, jiný Japonskem či Rakouskem. Na to že jsme se jako národ zvedli za první republiky nikdo moc nevzpomíná. Já vím jedo jistě - nikdy zpět pod Rusáka a vše ostatní je bohužel jenom menší zlo.
Jak jsem psal PePa je pořád menší zlo než ten druhý...
Ale jo, PePa nam chce vnutit zasrany euro a podobne, Bures zase podepsal kdejakou servilni smlouvu.Ti dva si nemaji moc co vycitat.PePa vypada lip a min krade.Vic rozdilu moc nevidim.
Nikdy z5 pod nikoho.Ani pod Rusaka,ani Amika,ani Habsburka,proste nikoho.A je uplne fuk,jestli pojmeme jako rakouskej,nebo svycarskej model.Zaklad je 'ja pan-ty pan' a muzeme spolu fer obchodovat,ale nesrat se do druhyho pro svoje 'zajmy'.Jenze to my Cesi neumime.Porad nekomu lezeme do prdele,takze ten si nas nevazi a tu prdel si s nama vytre.Za prvni repy jsme meli klid,ale taky to tady jinak fungovalo.To by byla debata na hodne dlouho.
Nám stejně nic nezbývá než někomu "patřit" To co si zasloužíme tady budeme mít.
Nemyslim si, ze je nutne ohybat hrbet a nekomu patrit. Ale,pokud vyvoj skolstvi,hospodarstvi a ekonomiky pujde v nastavenem smeru,tak uz anedlouho ani jine reseni nebude pripadat v uvahu.Ve finale sem,do popelnice Evropy navozi odpad v podobe imigrantu a bude to vyreseny.A to se muzu u voleb treba postavit na hlavu.Protoze volbama se vubec nic nezmeni.
Tak jaké je tedy řešení ? Vystoupit z EU ? Chodit k referendu každý týden ? Tady už jsme svou šanci propásli hodně dávno. Proč se nevydali jinou cestou ostatní bývalé socialistické státy ? Můžu nadávat na systém a přitom se mít lépe jako 90 % zbytku světa ?
Ted uz je pozde, v podstate hrebik do rakve byla LS. Ted uz jen vymejvarna mladezi, aby generace, ktera jeste muze srovnavat a burcovat, postupne vymrela. Ja osobne jsem nad tim zlomil hul a zaridil se jen pro sebe a rodinu. Pochopitelne mi zkurveny stat natahuje svoje zlodejske ruce do moji kapsy formou ruznych novych dani a do toho mi oznamuje, ze duchod mit nebudu, ale s tim uz nic nenadelam.Kde muzu, tak mu aspon u voleb sypu pisek do soukoli.Cim drive se to cely posere,tim drive se bude moct zacit znovu.Problem vidim v tom,ze to,co jsme jako Cesi umeli,to postupne vymira a skoncime jako nezajimava zeme s nulovym potencialem k cemukoli.
Už spadl rubl a s ním Rusko, krásná Barborko ?
Už spadl rubl a s ním Rusko, krásná Barborko ?
Kde ses tady zase vzal ? A ano pokud nesrovnáváš s CZK která je teď hodně dole coš mě vyhovuje jelikož já pracuji za Eura tak opravdu ten tvůj Rubl za rok šel pomalu ale jistě dole například vůči Dolaru či Euru. To ty ale nikdy nepochopíš a stále ty kopějky budeš slepě obhajovat.
Například vůči Dolaru či Euru 🤣🤣🤣 .......... červ se kroutí proto, že se tím snižuje šance, že bude znovu přišlápnut.

Zobrazit celou diskuzi