Domorodý kmen Jarawa

12. července

Domorodci z kmene Jarawa, jenž přes 55 000 let sídlí v izolaci na jednom ze 38 obydlených ostrovů v Andamany a Nikobary (svazové teritorium Indie), které leží v Indickém oceánu na jižním konci Bengálského zálivu (nedaleko Thajska a Indonésie). Snímky pořídila francouzská dokumentaristka Claire Beilvert.

9.6 /10

košík

Zhlédnuto: 30 234x Hodnocení: 9.6/10 Komentářů: 86 Kategorie: galerie

Značky: svět , život , ostrov , kmen , domorodec , domorodci , lidé , džungle , fotografie

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
  • Aim9
  • 12.07.2018 22:10
Viete co nepochopim? Jedna civilizacia posle elektromobil k Slnku a druha nepostupila ani do doby bronzovej.
Tak je pravda, ze jste zaostali, ale tak tvrdy zas nebud... Vzdyt se u vas uz mluvi i o tech internetech 😄
  • Joan
  • 13.07.2018 01:18
logicky proto, že na ostrově nejsou na výrobu bronzu ingredience !:-)
Protože nepotřebují pokrok... To co tam teď mají jim plně vyhovuje. Umí si postavit přístřeší, umí si ulovit jídlo. Nemají žádnou potřebu se vyvíjet. Tak jak jsou jim to plně vyhovuje a naplňuje jejich potřeby. A především jsou tam sami... Největší popud k vývoji je kontakt s jinou civilizací a především boj s ní. Nikdy nic nepodporuje vývoj technologie tak jako válka. Prostě jsou tam sami, jejich úroveň "technologie" jim plně vyhovuje pro jejich potřeby...
Ne válka, ale něco, čemu se říká bottleneck effect. Efekt hrdla láhve. Komunita se začne rozvíjet až tehdy, když počtem přesáhne nosnou kapacitu prostředí. Něco jako Slovensko v devadesátejch. Dokud jim stačí dojít si do bažiny pro kapybaru nebo urvat trs banánů, tak jim nic nechybí. Ale až se jich u tý bažiny sejde 30, tak nastoupí zemědělství, nebo potravinová pomoc. A 30 se jich tam sejde jen když jim tam nějakej vocas doveze antibiotika.
si taky debil len ty, alebo vsetci čehúni?
To ti tak jen připadá. Děcko s kladivevem taky vidí všude hřebíky.
Ale nie, uz od nepamati bola lenivost matkou pokroku. Clovek bol lenivy lovit, vymyslel jamy na mamuty. Nechcel bojovat zblizka, vymyslel ostep. Nechcelo sa mu mliet muku, vymyslel mlynske kolo a ked bol stale lenivy tak tam zapriahol osla. Keby sme neboli lenivi, sme stale na stromoch. Tito sa snazili, chcu lovit efektnejsie, urobili luky. Keby boli viac lenivi, nasadia na sipy kovove hroty atd ...
Evolucia negroidnej rasy konci bohuzial u ostepu, luku a sipu. Dalej sa neboli schopni dostat. Vsetko ostatne uz mali len dovezene, pluhy, skoly, Ak-47.
pozri evolucia čížkov skoncila rozbitym hrncom. Dalej sa neboli schopni pohnut. Museli prist drotari zo Slovenska a pepanom to spravit. Potom sa ich nastastie ujali Poliaci, Nemci a neskor Rakusania tak si dnes vedia utriet zadok.
Myslím že jistě na to má vliv válka na rozvoj jak bylo popsáno. To je průkazné. Aj tak to že jich je stále málo, jak tu někdo uvedl. Ale aj tak jim podle mého něco chybí. Četl jsem že tyto snědší rasy podle výzkumů jsou méně inteligentní. A to i když už hodnotíme víc.. generací po sobě zcivilizovaných. V iq testech dosahují výrazně nižších výsledků. Někteří to připisují tomu že vyrůstají v chudinských čtvrtích. Ale aj v porovnání s bílími v chudinských jsou níž.
oprava *bílými. Tím nechci říkat něco rasistického samozřejmě. Ale zřejmě jsou to fakta. Dokonce i když jsou vychováváni například pěstouny, stále mají zřejmě v genech větší nedostatky a výchova ani peníze to nedoženou.

Zobrazit celou diskuzi