Dosud nezveřejněné záběry z potopeného Titaniku

17. února

Video z expedice z roku 1986, které celé trvá 80 minut, zveřejnil The Woods Hole Oceanographic Institution se sídlem v Massachusetts, který průzkum provedl po nalezení vraku v roce 1985. Klipy ukazují interiér lodi, včetně její slavné příďové části, paluby a vybavení, a také mořský život, který kolem ní plave.

 

Tým WHOI a Francouzského národního oceánografického institutu našel potopenou loď rozbitou na dva kusy jihovýchodně od kanadského Newfoundlandu 1. září 1985.

 

Titanic, který byl v době svého vzniku považován za téměř nepotopitelný, byl v té době největší zaoceánskou lodí v provozu. Při plavbě ze Southamptonu v Anglii do New Yorku narazil 14. dubna 1912 v Atlantiku na ledovec. Zahynulo více než 1 500 lidí, což šokovalo celý svět a vyvolalo rozhořčení nad nedostatkem záchranných člunů na palubě.

9.1 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 15 325x Hodnocení: 9.1/10 Komentářů: 14 Kategorie: historie

Značky: moře , loď , vrak , potopení , titanic

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Když vyplul, tak už v kotelně hořelo uskladněný uhlí a oslabila se tím jedna přepážka, která pak rupla náporem vody. Jinak by ke dnu nešel.
a Giorgio Tsoukalos říkal, že do žádnýho ledovce nenarazil , ale že je potopila super vyspělá civilizace z jiné soustavy protože měli hrozně vělkou uhlíkovou stopu a potom všem vymazali vzpomínky a dali jim vzpomínku jen na ten ledovec
To měla jen minimální vliv, protože přepážky nebyly až do stropu, takže se po naplnění přelévaly jedna za druhou, Jediné, čemu to pomohlo, že se ten krám nepotopil hned během půlhoďky.
Co to meleš? To jsou informace vycházející z nedávného výzkumu, který prokázal, že to byl důvod, proč se tak rychle potopila. Kdyby to uhlí nehořelo, nemusela se potopit vůbec nebo až dávno potom, co by je zachránila jiná loď. Ale jistě, nějakej Honza na NDR určitě ví víc.
Ty přestaň žřát to piko prdelí a běž se provětrat

Zobrazit celou diskuzi