Dron nabíjící se z elektrického vedení

11. dubna

Studenti dánské univerzity SDU předvedli plně autonomní samonabíjecí systém pro drony, který je schopen nepřetržitého dlouhodobého provozu v blízkosti elektrického vedení. Dron je vybaven vestavěným navigačním systémem, který mu umožňuje lokalizovat elektrické vedení a přiblížit se k němu. Uchopovací mechanismus uchopí kabel elektrického vedení a řídicí obvod zajišťuje přídržnou sílu i dobíjení baterie.

5.3 /10

VOSIČKA

Zhlédnuto: 5 682x Hodnocení: 5.3/10 Komentářů: 13 Kategorie: technika

Značky: dron , elektrické vedení , nabíjení

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
zajímavé úvodní info bylo vystřiženo, viz youtu.be/C-uekD6VTIQ
heeej logo je nove, vyblitě modrá nebo jak se ta barva jmenuje, zajimave ze vim ze anglicky je to cyan, ale ceskz nevim, no nic du zas koukat na fallout
cyan je cesky azur. Akorat, ze to logo neni ciste azurove, je to spis do tyrkysove.
podľa mňa je to BRILANTNÁ TYRKYSOVÁ a mne sa to takto páči
Ten kokot vosička už to prodal? Že to má nové logo a barvy?
Kde má nulu? V luftě? Zatím jsem neviděl nabíjení bez uzavřeného obvodu. Ten fígl by mě zajímal.
Jednoduche - jedna se o indukci z prochazejiciho proudu. Funguje to podobne, jako vysokoproudove ampermetry. Ten proud ve vednei je stridavy, takze neni problem ho 'ukrast' indukcni smyckou. Spis muze byt zajimave to osetrit smluvne s provozovatelem te site, protoze je to de facto kradeni mimo odberne misto.
Lord Vojeldort - "nulu" ma presne tam, kde bezdratovo nabijany telefon 😉
Dík za vysvětlení, taky jsem nechápal bez uzavřeného obvodu.
Je otázka, jestli je to z právního a technického hlediska černý odběr, protože vedení není fyzicky vodivě připojeno k odběrateli, když jde o indukční bezdrátové dobíjení. Že se dron na vedení zavěsí, není vodivé připojení, jen se drátu drží. Zjevně se kvůli těmto věcem asi bude muset změnit legislativa a obchodní podmínky.
De facto to odber je, na forme nezalezi. To mas, jako kdybys v Cesku mel auto na vodu, tak spotrebni dan z PHM stejne zaplatit musis. Nicmene, tenhle forek s dobijenim bude bezpochyby zajimat armadu.
Ty si tááák chytreeej. Asi právník co? 😂🤣
A ty si zase dement...