Elon se nevzdává

11. června

Vzestupy a pády jihoafrického vizionáře Elona Muska s jeho projektem SpaceX, jehož cílem je snížit náklady na vesmírné cestování a zahájit kolonizaci Marsu.

První let vesmírné lodi Starship k Marsu bez posádky je naplánován na rok 2021. O dva roky později se má uskutečnit let s posádkou.

Na začátku června SpaceX slavila úspěch s raketou Falcon 9, která vynesla vesmírnou loď Crew Dragon se dvěma astronauty na palubě k Mezinárodní vesmírné stanici a opětovně se vrátila na Zemi. Šlo o historicky první případ, kdy americké astronauty dopravila do vesmíru americká komerční vesmírná raketa i komerční vesmírná loď z americké půdy. Spojené státy se tím zbavují závislosti na ruských lodích Sojuz.

SpaceX se stala první firmou, která uvedla do provozu vesmírné rakety na více použití. 

9.4 /10

košík

Zhlédnuto: 27 143x Hodnocení: 9.4/10 Komentářů: 142 Kategorie: technika

Značky: usa , technologie , vesmír , exploze , výbuch , jihoafrická republika , projekt , budoucnost , vynález , planeta , raketa , spacex , vynálezce , inteligence , raketoplán , podnikatel , mars , elon musk

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Asi je to furt daleka budoucnost, ale na ten mars chce vlitnou v roce 2030 s tim, ze tam uz posadka zustane a zacne stavet. Uvidime jak to bude a moc se tesim jestli to vyjde.
A zčeho by začali stavět základnu? Kde vezmou materiál na základnu i na měsíci je hovno jak na Marsu to by museli posílat 1000 raket denně, aby měli nějaký materiál na stavbu.
Ty seš fakt koště 😃 😃 😃 Plácáš něco, o čem víš fakt hovno. V roce 2022 má v plánu vyslat tam 2 nákladní lodě Starship s materiálem. Posléze 2024 další 2 nákladní lodě a 2 dopraví s posádkou celkem 61 astronautů. Z toho co tam dovezou pak začnou stavět a postupně budou posílat další lodě s materiálem.
Jak to mam dopici vedet, ja jsem psal jakej ma plan co jsem s nim cetl rozhovor a on tam rekl tohle o Marsu. Se zeptej jeho z ceho to chce stavet demente.
Na co by tam jako posílali 1000 raket ty hňupe? 😃 Oni neplánují stavět Burj Khalifa, ale základnu a postupně ji rozšiřovat. I v nákladní 1 lodi v pohodě dovezou dostatek modulů a materiálu pro stavbu ubikace pro 30-40 lidí.
a žrát tam budou co, písek ?
co máš v hlavě?
Takže pošlou 61 astronautů a postaví ubykace pro 30-40 lidi 🤣 do 5let nám Musk přiveze Vetřelce 😁 on ten Musk bude velký srandista, když sranduje s atomovkama 🤣
Žádní lidé na Mars nejbližší desítky let nepoletí, když nepočítám sebevrahy jestli někdy nebo něco poletí na Mars tak to budou roboti. A to se nebojím napsat dnes 11.06.2020 jenom roboti budou schopní na Marsu přežít nějakou dobu a případně postavit, sestavit primitivní základnu.
Tak kdybys uměl číst tak by sis přečetl, že podle plánu tam kromě těch 61 astronautů ve 2 dopravních lodích májí letět také 4 nákladní lodě. Nehledě na to, že cesta tam trvá půl roku, takže logicky v těch samotných lodích je dostatek místa a kapacity, aby tam ti lidé mohli žít.
Proč by tam jako podle tebe nemohli lidé přežít ty troubo? I ve stavu beztíže ve vesmíru už třeba Polyakov žil přes 400 dní v kuse a to i přestože ve stavu beztíže ztrácíš 1% hustoty minerálů v kostech každej měsíc. Na Marsu je gravitace, takže tam není důvod proč by se tam nedalo žít klidně natrvalo.
A nakonec, tak když si tak tupej a myslíš si to fajn. Nicméně SpaceX už tehle časovej plán oficiálně oznámil a zatím vždy když něco oznámil, tak to +- 1 rok v termínu skutečně dodržel. Takže si myslim, že tak maximálně do 5 let tam lidé skutečně budou. 😉 S tím termínem mimochodem počítají i odborníci z NASA takže asi tak.
😃 😃 Tak že tady jsou až takhle dementní lidi to bych fakt nečekal. Konzervace potravin ti asi nic neřiká viď? Tak pro ty s menším IQ... Samozřejmě si řádně upravené a konzervované potraviny, které vydrží klidně několik let povezou s sebou a také na Marsu plánují udělat mikroprostředí, kde budou pěstovat zeleninu. Později i chovat zvířata.

Zobrazit celou diskuzi