Elon se nevzdává

11. června

Vzestupy a pády jihoafrického vizionáře Elona Muska s jeho projektem SpaceX, jehož cílem je snížit náklady na vesmírné cestování a zahájit kolonizaci Marsu.

První let vesmírné lodi Starship k Marsu bez posádky je naplánován na rok 2021. O dva roky později se má uskutečnit let s posádkou.

Na začátku června SpaceX slavila úspěch s raketou Falcon 9, která vynesla vesmírnou loď Crew Dragon se dvěma astronauty na palubě k Mezinárodní vesmírné stanici a opětovně se vrátila na Zemi. Šlo o historicky první případ, kdy americké astronauty dopravila do vesmíru americká komerční vesmírná raketa i komerční vesmírná loď z americké půdy. Spojené státy se tím zbavují závislosti na ruských lodích Sojuz.

SpaceX se stala první firmou, která uvedla do provozu vesmírné rakety na více použití. 

9.4 /10

košík

Zhlédnuto: 27 166x Hodnocení: 9.4/10 Komentářů: 142 Kategorie: technika

Značky: usa , technologie , vesmír , exploze , výbuch , jihoafrická republika , projekt , budoucnost , vynález , planeta , raketa , spacex , vynálezce , inteligence , raketoplán , podnikatel , mars , elon musk

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
No jo,mít všechny prachy světa tak se taky nevzdávam.Svojí kdysy nádhernou planetu jsme si zničili k nepoznání a ted misto investovaní peněz,za učelem obnovit a očistit naší planetu tak raději se lidstvo snaži jako pravy parazit kolonizovat dalši planetu,kterou opět muže postupem častu zničit k nepoznaní,bravo.
Ty jsi fakt červ. On se asi narodil se všemi penězi světa, že. Zapoj trochu hlavu, než vyplodíš takové hovno.
Ty seš fakt jantar. Jednak Musk se jako jeden z mála boháčů snaží dělat něco i pro záchranu planety (viz. Tesla). A druhak podíval ses někdy jak vypadá Mars ty trotle? Tam neni co ničit, tam je to potřeba vybudouvat a prostředí vytvořit. To by chtělo nějdřív trochu myslet, že?
tesla je jen komerční mrdka, co nemá se záchranou planety nic společnýho. jinak musk je frajer
Bez bydlet do jeskyn ty eroduvanej demente...
Co chceš na Marsu prosimtě kolonizovat? Je tam beztak hovno... leda že by tam byl nějakej mimozemskej stroj co by tavil zemské jádro a tím vytvořil dýchatelnou atmosféru.... 🤔
Tesla je startér, kterej má se záchranou, možná né planety, ale lidstva jako takovýho společnýho všechno. Vzhledem k tomu, že v současnosti je ta hrozně komerční Tesla nejhodnotnější automobilkou světa a to i přes to, že existuje pouze zlomek doby, co ostatní automobilky.
A to nemluvim třeba o Solar Roof, kterou vyvýjí a nemá s automobilovym průmyslem nic společnýho. Logicky, je to komerční. Ale jenom kvůli tomu to funguje. Je to soukromá společnost, která vynalézá a inovuje technologie, který nám, jako lidstvu v budoucnu budou velmi prospěšný a následně výdělky investuje do dalšího vývoje...
Kdyby Muskovi společnosti nefungovali na komerční bázi, tak by to v životě nebylo možný útáhnout. Jedinej důvod, proč SpaceX funguje jak funguje je fakt, že všechno okolo, na co on sáhne se prostě daří a jdou z toho těžký prachy, který lze reinvestovat tam kde to je potřeba. 😉

Zobrazit celou diskuzi