Elon se nevzdává

11. června

Vzestupy a pády jihoafrického vizionáře Elona Muska s jeho projektem SpaceX, jehož cílem je snížit náklady na vesmírné cestování a zahájit kolonizaci Marsu.

První let vesmírné lodi Starship k Marsu bez posádky je naplánován na rok 2021. O dva roky později se má uskutečnit let s posádkou.

Na začátku června SpaceX slavila úspěch s raketou Falcon 9, která vynesla vesmírnou loď Crew Dragon se dvěma astronauty na palubě k Mezinárodní vesmírné stanici a opětovně se vrátila na Zemi. Šlo o historicky první případ, kdy americké astronauty dopravila do vesmíru americká komerční vesmírná raketa i komerční vesmírná loď z americké půdy. Spojené státy se tím zbavují závislosti na ruských lodích Sojuz.

SpaceX se stala první firmou, která uvedla do provozu vesmírné rakety na více použití. 

9.4 /10

košík

Zhlédnuto: 27 130x Hodnocení: 9.4/10 Komentářů: 142 Kategorie: technika

Značky: usa , technologie , vesmír , exploze , výbuch , jihoafrická republika , projekt , budoucnost , vynález , planeta , raketa , spacex , vynálezce , inteligence , raketoplán , podnikatel , mars , elon musk

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Hele vim ze spousta vypatlanejch volicu SPD bude tvrdit jakej je Musk curak, on ale opravdu posunul lidstvo dál.
škoda jen že posouvá i ty čůráky ..
Hooodn tupej blábol. Ty musíš bejt politik a asi pirát.
  • bzum
  • 11.06.2020 17:46
Já bych třeba asi jako jedinou partaj volil SPD a Muskově SpaceX fandím. Tak vymysli jinou teorii xD
Tobě nepřipadnou pitomiovi nápady nereálný?
Moje teorie je, že pokud bys volil SPD, tak jsi nevzdělananej a hloupej.
To není teorie, to je prokázaný fakt!
Důvod?
No neříkám že mu žeru všechno Třeba to jak se vymezuje proti migrantům mu podle mě vážně bere body. Ale co je nereálnýho na tom že by politici skládali účty lidem? Že by jsme si MY řikali co jak chceme apod.? Uvědomte si že politic mají sloužit nám ale oni se chovají jako naši pánové a to není správně. Upřímně řikám že jsem nikdy volit nebyl a asi nikdy nebudu.
Co kdyz volim SPD a zaroven obdivuju Muskova genia a zapal pro vec ?
Musim rict ze to je hodne zvlastni kombinace vzhledem k tomu ze SPD je jen zdroj prijmu Okamury a 95 procent jeho strany jsou absolutni vypatlanci a Okamurova bude tvrdit cokoliv co mu prinese body. Realne je to mrtva sila. Jinak ano ja sem pred lety volil Usvit, tedy stranu kterou si Okamura zalozil jako prvni a pak ho pro jeho ego a taktiky cucani penez vykopli.

Zobrazit celou diskuzi