Fail při testování Hoverbike

12. června

SAE: Nepovedený test "létající motorky" Hoverbike Scorpion-3 v Dubaji. Tuto kvadrokoptéru vyrábí ruská firma Hoversurf, která sídlí v kalifornském San Francisku. Video před dvěma dny zveřejnil na svém Facebooku sám šéf společnosti Alexander Atamanov, aby poukázal na to, že Hoversurf neskrývá neúspěchy, ke kterým při takto náročných projektech dochází. 

„Všechny bezpečnostní systémy fungovaly správně a pilot nebyl zraněn. Bezpečnost je naším hlavním zájmem. Díky těmto incidentům se naše výrobky stávají bezpečnějšími.“

Stroj je vybaven speciálním bezpečnostním softwarem monitorujícím rychlost a výšku. Ten v případě hrozícího nárazu může převzít kontrolu nad manuálním řízením a odvrátit pohromu.

Hoverbike by měl dosahovat rychlosti 60 km/h, unese až 125 kilogramů a ve vzduchu by se měl udržet po dobu 15 minut. Má čtyři vrtule, každý z nich je poháněna svým vlastním elektromotorem. Baterie je umístěna centrálně pod sedlem. Ovládán je pomocí joysticků, podobně jako u dronů. Představa jeho využití je pro vojenské účely nebo pro vyznavače adrenalinových sportů. Cena se pohybuje mezi 1-1,7 mil. kč.

 

https://www.hoversurf.com/

8.1 /10

košík

Zhlédnuto: 21 021x Hodnocení: 8.1/10 Komentářů: 46 Kategorie: technika

Značky: usa , letání , rusko , destrukce , fail , pilot , technologie , pád , vynález , stroj , dubaj , spojené arabské emiráty

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Asi bych na to nevlez. 4 nechráněné vrtule není dobrá věc
chudák pilot, teď mu přijde faktura na 1 - 1,7 mil. Kč...
Frajer, takto to postavit při přistání na zadní.
Zajímavé to je, ale asi ještě v plenkách. Hlavně ty vrtule budou asi trochu nebezpečný 😃
V plenkách měl asi ten pilot, a řádně.
Nebezpečný... Stačí napsat do brožurky, že to umí i vyrobit sekanou, a je z toho multifunkční stroj.