Grónsko

10. prosince

Fotograf a filmař Stefan Forster a jeho video, které zachycuje krásy Grónska.

9.6 /10

spartanDC

Zhlédnuto: 15 083x Hodnocení: 9.6/10 Komentářů: 40 Kategorie: video

Značky: zima , sníh , příroda , kompilace , zajímavost , ledovec

Komentáře

Komentovat
zbývá znaků: 0
Asi už je dnes jasné, že za tání ledovců může do značné míry člověk. Otázka však je, jestli je to tak špatně. Kdo řekl, že tam má být ledovec. Kdo řekl, že má být Aralské jezero. Kdo řekl, že nemají být přehrady....Příroda se postupem času cyklicky mění, je teplo pak zima, sucho pak vlhko...A kdo sakra řekl, že všechny změny jsou špatně a to co tu máme teď je to jediné správné. Moc bych to skrátka nehrotil. Asi řada zvířat vymře, ale jiným to pomůže.
Existuje termín trvale udržitelného rozvoje. Je v rozporu s uměle narušenou evolucí. Příroda si samozřejmě poradí, i kdybychom vše spálili na popel. Otázka je - to chceme?
Tak my jsme v podstatě taký částí přírody takže příroda dojebává sama sebe. Otázkou je však to jestli lidstvo dospěje dřív než se všechno nenávratně posere do takové míry až na zemi nebude schopná žít jiná forma života než ty bakterie co přežijou všechno. Ale zas ty bakterie co přežijou dají vzniknout jiným živočichům takže život půjde dál dokud tu pro něj budou aspoň někaké podmínky.
Postupem času je ale pro přírodu v řádech tisíců až milionů let. Né jedno posrané století industrializace!

Zobrazit celou diskuzi